Szenior Életmódváltó: a Főváros is támogatja az idősek sportolását segítő programot

December 13-án első alkalommal rendezik meg a Szenior Életmódváltó programot a Testnevelési Egyetemen, a rendezvény kiemelt együttműködő partnere a Fővárosi Önkormányzat.  A program fő célja, hogy segítse az idősek életmódváltását, hogy egészségesebb, aktívabb időskort érjenek meg. A szenior célcsoportnak lehetőséget biztosítanak a megfelelő mozgásforma megtalálására, kiválasztására vagy újrakezdésére – állapotfelméréssel és személyre szabott életmód-tanácsadással.

A felmérések szerint a 60 éven felülieknek mindössze alig negyede végez rendszeres testmozgást. Naponta 5,5 óra szabadidejük van, ebből 3,5 órát tévézéssel töltenek, és alig félórát sporttal. A rendszeres testmozgás javítja a szív- és keringési rendszer állapotát, optimális szinten tartja a vércukor- és koleszterinszintet.

A Testnevelési Egyetem és az Országos Egészségfejlesztési Intézet a Szenior Életmódváltó nappal arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a rendszeres testmozgást, sportot időskorban is érdemes beiktatni a napirendbe. A nemzetközi felmérések szerint már napi húsz perc séta nyolc százalékkal csökkentheti az infarktus kockázatát, és segíthet a felesleges kilók eltüntetésében. A rendszeres mozgás arra is jó, hogy minél kevesebb időt kelljen betegségben vagy valamilyen korlátozottsággal együtt élni, jelenleg ugyanis a magyar nők átlagosan 20, a férfiak 14,5 évet töltenek el így, főként idős korukban.
Szenior Éltmódváltó program plakátja

Szenior Éltmódváltó rendezvény programjai

Hírek

RSS megtekintés