Fejlesztési tervek

​​​​​Budapest Főváros Önkormányzata kész tervekkel rendelkezik a város hosszú- és rövid távú fejlesztésére egyaránt. Valamennyi, törvényi kötelezettségen alapuló terület- és városfejlesztési stratégia, illetve városrendezési terv megújítása és elfogadása mellett kidolgozta a Főváros egyedi adottságaira és kihívásaira választ adó kiemelt fejlesztési programokat.

A városfejlesztés ugyanakkor összetett feladat, amelyben az önkormányzatok mellett számos szereplő vesz részt. Ennek megfelelően a fejlesztési dokumentumokban megfogalmazott célok részben túlmutatnak a fővárosi önkormányzat kötelezően ellátandó feladatkörén, jelzik a Főváros által támogatandó folyamatokat és fejlesztési irányokat, illetve ösztönzik és támogatják az érintett szereplőket a célok megvalósításában.

Fejlesztési tervek egységes szerkezetben:

 

 

 

 

 

 

 

 

Térinformatikai Portál

A Budapest Térinformatikai Portál célja, hogy megjelenítse és széles körben hozzáférhetővé tegye a Fővárossal kapcsolatos legfontosabb nyilvános térinformatikai térképi adatokat, így többek között a környezeti állapotértékelést, a városfejlesztési koncepció helyzetelemzését és a településrendezési terveket.

Településrendezési tervek

A Fővárosi Önkormányzat elfogadta az új településrendezési eszközeit, a Fővárosi Településszerkezeti Tervet (TSZT 2015) és a Fővárosi Rendezési Szabályzatot (FRSZ), amelyek a Főváros településrendezésének területén a jövőre nézve jelentős változást hoznak.

Partnerségi egyeztetés

A Fővárosi Önkormányzat a partnerek tájékoztatásának elősegítésére a budapest.hu honlapon külön tárhelyet biztosít a partnerségi egyeztetés megjeleníthetősége érdekében.