Módosította az árvízvédelmi készültséget a főpolgármester

​​

A Buda-észak árvízvédelmi szakaszon elsőfokúra mérsékelte, a Pest-közép és a Margitsziget árvízvédelmi szakaszokon megszüntette az árvízvédelmi készültséget a főpolgármester

A Duna apadásának eredményeként tegnap késő este 650 centiméter alá csökkent a budapesti irányadó vízállás, amivel az a Buda-észak árvízvédelmi szakaszon a II. fokú készültségre, míg a Pest-közép és a Margitsziget árvízvédelmi szakaszokon az I. fokú készültségre előírt szint alá csökkent. Az előrejelzések szerint Budapesten további áradás nem várható.

Budapest főpolgármestere erre tekintettel – az ár- és belvízi védekezés operatív feladatait ellátó Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. javaslatát is figyelembe véve – az FPH061/3294-5/2023. számon meghozott határozatával​ a Buda-észak árvízvédelmi szakaszra elrendelt árvízvédekezési készültség fokozatát 2023. december 30. nap 12.00 órától I. fokozatra módosította, valamint a Pest-közép és a Margitsziget árvízvédelmi szakaszra elrendelt I. fokozatú árvízvédekezési készültséget 2023. december 30. nap 12.00 órától megszüntetette.