Lezajlott az „Aktív Budapest” civil munkacsoport novemberi ülése

A Fővárosi Önkormányzat sport-és szabadidősport fejlesztési lehetőségeivel, sporthoz kapcsolódó gyermekvédelemmel, idősek sportjával, fogyatékkal élők sportolásával, ifjúsági – és diáksporttal, valamint az egészséges életmód előremozdításával foglalkozó civil munkacsoportja 2023. november 23-án az alakuló ülést követően megtartotta első plenáris ülését.
 
Az „Aktív Budapest" munkacsoport a Fővárosi Közgyűlés által létrehozott véleményező és javaslattevő fórum, működtetésének fő célja a civil szervezetekkel történő szakmai együttműködés előmozdítása, hatékonyságának növelése, az egymás közti folyamatos konzultáció és tárgyalások biztosítása. Tagja lehet minden olyan civil szervezet, amelynek székhelye vagy tényleges működtetési területe Budapest területén van, létesítő okiratában meghatározott célja a munkacsoport feladatköréhez kapcsolódik, és törvényes képviselője nyilatkozik arról, hogy legalább egy éve civil szervezetként igazolhatóan tényleges tevékenységet fejt ki.
 
Az ülésen első napirendi pontként a megjelenőket Dr. Bősz Anett, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes köszöntötte, majd ezt követően további három napirendi pont megtárgyalására került sor.
 
A második napirendi pont keretében Hentz Zsuzsanna osztályvezető általános tájékoztatót tartott a sportágazatot érintő szervezti változásokról, valamint egy újonnan elkészült – a munkacsoporttagok folyamatos interakcióját segítő – kommunikációs platformról. 
 
Ezt követően a Sport Osztály kiscsoportos közös munkára hívta a jelenlévőket, melynek keretében a nem pénzbeni együttműködési lehetőségek közös feltérképezése volt cél.
 
Az ülés utolsó napirendi pontja egy minden tag által szerkeszthető eseménynaptár megalkotása volt, melynek segítségével a munkacsoport tagszervezetei átláthatóan és naprakészen nyomon követhetik egymás eseményeit, projektjeit, az azokhoz kapcsolódó csatlakozási lehetőségek érdekében. Ezen napirendi pont keretében fejezhették ki a tagok a fővárosi tulajdonú közterületeken megrendezésre kerülő események engedélyeztetésével és szervezésével kapcsolatos tapasztalataikat, igényeiket is.
 
 
Az ülésről készült emlékeztető ide kattintva tölthető le.
 
A jelenleg működő öt fővárosi civil munkacsoportról és a csatlakozási lehetőségekről ez​en az oldalon lehet tájékozódni, az ülésekről készült jegyzőkönyvek pedig itt tekinthetők meg .