Civil szervezetek kaptak előzetes betekintést a 2024-es költségvetés tervezetébe

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes 2023. december 6-án tartott tájékoztatót a Budapesti Civil Adatbázisban regisztrált szervezetek képviselőinek, valamint a fővárosi civil munkacsoportok tagjainak a Fővárosi Önkormányzat 2024-es költségvetésének tervezetéről.   

A tájékoztató alkalmával a résztvevők betekintést nyerhettek a következő év költségvetésének tervezetébe, majd kérdéseket tehettek fel annak részleteivel kapcsolatban. 

A főpolgármester-helyettes prezentációjában részletesen beszámolt a Főváros szűkös pénzügyi mozgásteréről, ismertette, milyen szakpolitikai kihívásokra igyekeznek válaszokat adni, ezeken kívül pedig beszámolt a várható, közvetlen Európai Uniós finanszírozású fejlesztési projektekről is. 

A Fővárosi Közgyűlés december 13-i ülésén fogadta el az önkormányzat összevont költségvetésére vonatkozó rendeletet (előterjesztés és mellékletei itt). 

A költségvetés-tervezetet bemutató találkozóról készült összefoglaló ide kattintva olvasható.

***

Amennyiben civil szervezetével érdeklődik az önkormányzati munkába való betekintés iránt, esetleg lennének szakmai észrevételei, javaslatai vagy kérdései, látogasson el erre az oldalra, ahol a betekintési és együttműködési lehetőségekről bővebben írunk. 

A fővárosi civil munkacsoportok munkájában regisztrációt követően vehetnek részt budapesti civil szervezetek, ehhez az ezen a hivatkozáson elérhető űrlapot​ kell csupán kitölteni. Az adatbázisba regisztrálni szintén az előbbi űrlapon keresztül lehet, mely lehetővé teszi a Budapesten tevékeny civil szervezetek számára, hogy első kézből értesüljenek az önkormányzati munkát érintő ügyekről.