Megtartotta őszi plenáris ülését a "Fiatal Budapest" munkacsoport

A Fővárosi Önkormányzat ifjúságpolitikai kérdésekkel, ifjúsági részvétellel, illetve a budapesti fiatalok helyzetével foglalkozó civil munkacsoportja 2023. november 23-án megtartotta őszi ülését.

A „Fiatal Budapest" munkacsoport a Fővárosi Közgyűlés által létrehozott véleményező és javaslattevő fórum, működtetésének fő célja a civil szervezetekkel történő szakmai együttműködés előmozdítása, hatékonyságának növelése, az egymás közti folyamatos konzultáció és tárgyalások biztosítása. Tagja lehet minden olyan civil szervezet, amelynek székhelye vagy tényleges működtetési területe Budapest területén van, létesítő okiratában meghatározott célja a munkacsoport feladatköréhez kapcsolódik, és törvényes képviselője nyilatkozik arról, hogy legalább egy éve civil szervezetként igazolhatóan tényleges tevékenységet fejt ki.

Az ülésen négy napirendi pont megtárgyalására került sor. Először Dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes tartotta meg köszöntő beszédét, majd a második napirendi pont keretében Hentz Zsuzsanna a Sport, Köznevelési és Ifjúságpolitikai Osztály vezetője tartott tájékoztatót az új „Fiatal Budapest" logóról és arculatról, valamint a Fiatal Budapest Munkacsoport közvetlen kapcsolattartását támogató Teams felület megalkotásáról és használatának feltételeiről. Őt Szebeni Dóra, a Budapesti Művelődési Központ Szakmafejlesztési és Innovációs Osztály vezetőjének a közösségszervezéssel kapcsolatos képzésekről szóló előadása követte, majd a Tudatos Ifjúságért Alapítvány képviseletében Kaszás András az aktuális képességfejlesztő programjaik és képzéseik bemutatásáról szóló előadását hallgathatták meg az egybegyűltek. Végezetül Gondolkodjunk közösen! címmel, kiscsoportos teamwork keretében a főváros ifjúságpolitikai koncepciójának alapkövei kerültek meghatározása.

Az ülésről készült teljes emlékeztető ide kattintva olvasható​.
A jelenleg működő öt fővárosi civil munkacsoportról és a csatlakozási lehetőségekről ez​en az oldalon lehet tájékozódni, az ülésekről készült jegyzőkönyvek pedig itt tekinthetők meg .