Lezajlott a „Zöld Budapest” munkacsoport idei második plenáris ülése

2023. november 30-án lezajlott a Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és természetes környezeti témákkal foglalkozó civil munkacsoportjának második 2023-as plenáris ülése.
 
Az eseményen a Fővárosi Önkormányzat munkatársain kívül 13 civil szervezet képviselője vett részt. Az ülésen három napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek. Elsőként a Népliget intézkedési tervének céljairól és tartalmáról beszéltek a résztvevők. Budapest részt vesz a 100 klímasemleges és okos város projektben, ezért szó esett arról, hogyan tudnak a civil szervezetek a kezdeményezéshez csatlakozni. Végül a Mobilitás témacsoport munkáját és a Budapesti Mobilitási Terv társadalmasítási folyamatait is megismerhették.
 
A Zöld Budapest egyike a 2021 tavaszán alakult civil munkacsoportoknak. Az Aktív, a Fiatal az Esélyteremtő, a Nyitott és a Zöld Budapest munkacsoportok a Főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. 
 
Az ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható, az öt munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el. 

Elindult az új Budapest Portál​ béta verziója. A civil partnerséggel kapcsolatos információk itt érhetőek el.