Megújult a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság járműparkja

Tarlós István főpolgármester jelenlétében átadták a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság 26 db új küllemű járművét. A szervezet járműflottája az elmúlt csaknem 4 évben megfiatalodott, modernebb és megbízhatóbb lett.
 
A Fővárosi Önkormányzat közterület-felügyelői állománya és tevékenységi köre az elmúlt közel négy év alatt jelentős átalakuláson ment keresztül. A dr. Pető György által vezetett Rendészeti Igazgatóság szervezeti felépítése praktikusabb, feladatorientáltabb lett, a munkavégzés hatékonyságának ellenőrző rendszere átláthatóbbá, gyakorlatiasabbá vált.
 
Az elmúlt időszak legjelentősebb változása, hogy megváltozott a szervezet neve, Budapest Főváros Közterület-felügyeletéből Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság lett. A jogszabályi változások miatt a szűken vett közterület-felügyeleti feladatok kibővültek egyéb rendészeti feladatokkal:
 
- természetvédelmi őrszolgálat,
- térfigyelő kamera rendszer működtetése,
- önkormányzati vagyon védelme (objektum védelem, távfelügyelet)
- gépjármű-elszállítás (közösségi közlekedést akadályozó autók kéklámpás elszállítása és az egyébként szabálytalanul várakozó gépjárművek elszállítása, kerékbilincs alkalmazása)
- közösségi közlekedés jogszerű használatának ellenőrzése, BKK jegyellenőrök munkájának  támogatása
- állategészségügyi, ebrendészeti feladatok ellátása,
- jogszerűtlen közterület-használat és köztisztasági szabálysértések megszüntetése, szankcionálása
- a taxik fedélzeti ellenőrzése, jogszerű taxidroszthasználat ellenőrzése
- korlátozások alá eső övezetekben behajtásellenőrzés.
 
Ennek a folyamatnak fontos állomása a Rendészeti Igazgatóság gépkocsiflottája műszaki színvonalának emelése. Míg 2010 őszén a gépjárművek átlagéletkora 7 év volt, addig mostanra ez a szám 4-re változott. A gépkocsipark ezáltal is modernebb, üzembiztosabb és megbízhatóbb lett.
 


Csökkent a vezetői szolgálati autók száma is, mostanra mindössze kettő ilyen van (az igazgatói és a szolgálati igazgatóhelyettesi). Lényegét tekintve így valamennyi gépjármű a szolgálatoknál van, ezekkel önállóan vagy a társszervekkel közösen teljesítik feladatukat a közterület-felügyelők.
 
 
 

Hírek

RSS megtekintés