Száz éves a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Emléktáblát avattak az Olimpikonok tiszteletére a Csillaghegyi fürdő 100 éves születésnapi rendezvényén. A szombat délelőtt megtartott eseményen neves olimpikonok, többek között – Kulcsár Krisztián párbajtőrvívó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, dr. Török Ferenc olimpiai bajnok öttusázó, Kamuti Jenő vívó, a Nemzet Sportolója, dr. Török Otto öttusázó, Benedek Tibor olimpiai bajnok vízilabdázó, Csabai Dóra vízilabdázó és Sinkó Andrea RG olimpikon – mellett részt vett dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Puskás Péter Óbuda alpolgármestere és Szőke László a BGYH Zrt. vezérigazgatója. A most már Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet viselő Fürdőben egész nap színes programokon, koncerteken vehettek részt az odalátogatók.

„2010 óta az egyik leglátványosabban fejlődő területe a Fővárosnak a fürdőüzemeltetés – hiszen majdnem minden fürdőegység valamilyen formában megújult" – emelte ki nyitóbeszédében Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes – és ennek egyik gyöngyszeme a tavaly strandból átalakított Csillaghegyi fürdőkomplexum. A főpolgármester-helyettes megköszönte az Olimpikonoknak a hazájukért tett áldozatos munkájukat.

Török Ferenc olimpiai bajnok meghatottan avatta fel az emléktáblát és elmondta, mindig szívesen jön ismerőseivel a megújult csillaghegyi fürdőbe. Délelőtt csillaghegyi olimpikonokkal találkozhattak a látogatók, amelynek során felelevenítették az olimpiákhoz és a fürdőhöz köthető emlékeiket. Délután látványos szinkronúszás, este pedig koncertek várták az érdeklődőket.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő Budapest egyik ékköve, amely nem véletlenül vált a város egyik közkedvelt helyszínévé. 1919-ben úttörő volt abban, hogy Budapest méltán elnyerje a fürdőváros címet: a Római strand után a főváros legrégebbi strandja. Ősfás parkjával, komplex vízhez köthető szolgáltatásaival egyaránt vonzza az aktív kikapcsolódás és a teljes ellazulás híveit.

2018. év végén teljesen megújult formában tárta ki kapuit a vendégek előtt: a bővítés során egy, több mint 7.800 m2 területű fedett fürdőépület jött létre, amelyben 12 új medence kapott helyet. Minden korosztály és ízlés igényeit kiszolgálja a fürdő: wellness részleg, gyerekparadicsom, sportmedencék, szaunavilág, csúszdapark várja a vendégeket. A százéves születésnapot így nem is akármilyen környezetben ünneplik, a fürdő egyik különlegessége a Barcsay Jenő által készített mozaik.

A fejlesztésnek is köszönhetően elnyerte a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet. Ezen kívül a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. érdemelte ki különdíjként az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat a budapesti fürdők felújításáért és korszerűsítéséért. 

Hírek

RSS megtekintés