Kárpátaljai fiatalokat látott vendégül a Fővárosi Önkormányzat

A Fővárosi Önkormányzat Tarlós István főpolgármester meghívására 17 kárpátaljai fiatalt látott vendégül. Kárpátaljai vendégeink idén a helyi görögkatolikus egyházközség tagjai közül kerültek ki.

Látogatásuk célja Budapest megismerésén túl elsősorban a hazai rendezésű női röplabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott bíztatása volt, valamint, hogy megtekintsék Budapest főbb nevezetességeit, ezzel is erősítve a határon túli magyarság anyaországhoz való viszonyát. A tizenhét fős delegáció öt napot töltött Budapesten, a női röplabda Európa-bajnokság mérkőzéseit is a helyszínen, a Papp László Sportarénában nézték meg.

A delegáció tagjait Dr. Szentes Tamás főtanácsadó fogadta, aki elmondta, Budapest számára kiemelten fontos a határon túli magyar közösségekkel való szoros kapcsolatok kialakítása, és a Fővárosi Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben – hasonlóan e látogatáshoz – minél több magyar közösség érkezzen Budapestre, valamint egyéb, a határon túli magyarokat érintő programokat szervezzen, melyek erősítik Magyarországhoz és Budapesthez fűződő viszonyukat. Dr. Szentes Tamás külön köszönetet mondott a Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztály részére, akik az ötnapos programot megszervezték a delegáció számára.

Az ötnapos látogatás során a delegáció látogatást tett a főbb budapesti nevezetességek mellett a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Városligeti Műjégpályán, valamint a Sziklakórház Atombunker Múzeumban. Távozásukkor megköszönték a szíves vendéglátást, és reményüket fejezték ki, hogy rövid időn belül újra Budapestre látogathatnak, tekintettel az összetartozásra.

Hírek

RSS megtekintés