Átadták az Élen a tanulásban, élen a sportban díjakat

Három kategóriában összesen 41 budapesti diákot díjaztak, az elismeréseket Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes adta át

Három kategóriában 41 budapesti diákot részesített az Élen a tanulásban, élen a sportban elnevezésű elismerésben a Fővárosi Önkormányzat kedden.

Budapest önkormányzata 1969 óta díjazza azokat a fiatalokat, akik a tanulásban és a sportban kimagasló eredményt érnek el. Idén három kategóriában, általános iskolások (22), középiskolások (13), valamint egyetemisták és főiskolások (6) számára osztottak díjakat. A kitüntetettek közül a legtöbben valamilyen küzdősportot űznek. (A díjazottak listája innen tölthető le.)

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes megnyitóbeszédében megemlítette, a díj éppen jövőre lesz félszáz éves, amikor Budapest Európa sportfővárosa lesz. Hangsúlyozta, az idén megújult az elismerés, mert immár iskolák és sportszövetségek is megkaphatják.

"A díj elismerés, bátorítás, motiváció egyszerre, és köszönet az iskoláknak, a sportegyesületeknek. Hirdessétek, hogy sportolni és tanulni lehet egyszerre, magas szinten" - mondta az ünnepélyen, amelyen jelen volt többek között Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász és Danada Judit, a Fővárosi Önkormányzat sportosztályának vezetője is.

"Személyes példából mondom, hogy a sportot és a tanulást néha nehéz összeegyeztetni, de fontos a tanulás, mert megalapozza a jövőt, a sport pedig megtanít küzdeni" - fordult a jutalmazottakhoz Bernek Péter világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, aki 2015-ben az év egyetemi sportolója volt.​

MTI

Hírek

RSS megtekintés