További öt útszakasz felújítása kezdődik

A Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában ezen a héten öt fővárosi helyszínen újulnak meg az útfelületek. Az eljárás során alkalmazott felületi bevonatnak köszönhetően tovább nő négy újpesti és egy kőbányai útszakasz élettartama.

2013. szeptember 26. és 29-e között két kerületben öt helyszínen végzünk felületi bevonat készítést. Az alkalmazott technológia előnye, hogy a bevonatnak köszönhetően az egyébként jó teherbírású útpálya élettartama jelentősen megnövekszik, hiszen megszűnnek a felületi repedések, így a csapadékvíz már nem tud kárt tenni az utak szerkezetében.
 
A felújítás során az alábbi útszakaszok kapnak felületi bevonatot:
 
• X. kerület Harmat utca (Sibrik Miklós u. – Tavas u. közötti szakaszon)
• IV. kerület Türr István utca (Attila u. és Szent László tér közötti szakaszon)
• IV. kerület Irányi Dániel utca (Baross u. és Megyeri út közötti szakaszon)
• IV. kerület Leiningen Károly utca (Szent Imre u. és Fóti út közötti szakaszon)
• IV. kerület Iglói utca ( Fóti út és Erdősor út közötti szakaszon)
 
A IV. kerületben a Leiningen Károly utca és az Iglói utca rossz állapota miatt ezen a szakaszon az útszerkezetet is meg kell erősítenünk, így a jelenlegi útfelületet megmarjuk, majd üvegszál erősítésű tapadóréteget készítünk, amelyet kopóréteggel fedünk le.

Forgalomkorlátozások a munkálatok ideje alatt

A felületi bevonat készítésekor a X. kerületi Harmat utca Sibrik Miklós út és Tavas utca közötti szakaszára csak a tömegközlekedés járművei, valamint az ott lakók hajthatnak be. 
 
A IV. kerületi Türr István utca Attila utca és Szent László tér közötti szakaszán, valamint az Irányi Dániel utcában a Baross utca és a Megyeri út között szakaszos, félpályás útlezárásra kell számítani.
 
Az Iglói utca – Sporttelep utca útvonal Káposztásmegyer felé egyirányúvá válik szeptember 26-án és 27-én, szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap azonban a kivitelezési munkák teljes lezárás mellett zajlanak. Ezen időszak alatt az autóbuszok kerülő útvonalon közlekednek a Baross utca – Erdősor út felé, az addigra alsó aszfaltréteggel fedett körforgalmú csomópontot használva. A közlekedés rendjéről bővebb információk itt olvashatók.
 
A Leiningen Károly utcában szeptember 27-én, pénteken kezdődik, és mozgó terelés mellett zajlik az útfelújítás. Az itt közlekedő autóbuszok útvonala nem változik, azonban a félpályás útlezárás miatt torlódások várhatóak.
 
Kérjük, segítse munkánkat Ön is azzal, hogy a munkálatok ideje alatt parkoló gépjárművével nem akadályozza a felújítást. 

Dióhéjban az idén végzett útfelújításokról

Az elmúlt időszakban valósult meg a Verseny utca és a Szépvölgyi út felújítása, továbbá 3000 négyzetméteren újítottuk fel a burkolatot a XIV. kerületi Thököly út – Hungária körúti csomópontban. A VII. kerületben a Rákóczi úton a BKK Közút az útfenntartási keret terhére újította fel a buszsáv útburkolatát, amely hozzájárul az ezen az útvonalon közlekedő járművek műszaki állapotának megőrzéséhez és az utazási körülmények komfortosabbá tételéhez. Buszmegálló felújítási programunk keretében a felújítások befejeztével 2013 végére városszerte 60 helyszínen már korszerű, biztonságos, védett megállókban várakozhatnak utasaink.

A Budai Várban, a várbusz útvonalának felújítása augusztus óta tart.

2013. július 1-jén, hétfőn megkezdődött a IV. kerületi Erdősor út és a Sporttelep utca csomópontjában a körforgalom kialakítása, a Thököly út a Hernád utca és a Dózsa György út közötti szakaszának felújítása pedig július végén indult.
 
Július óta tart, és hamarosan véget ér a XIV. kerületben, Kacsóh Pongrác út Mexikói út és a Csáktornya Park közötti szakaszának felújítása is. Szintén júliusban kezdődött a XXIII. kerületi, Tárcsás utca Templom utca és a Láng Endre utca közötti szakaszának felújítása.

Várható útfelújítások Budapesten

Az idén ősszel városszerte további útfelújítások kezdődnek, és közlekedésbiztonsági programunk keretében tíz új zebrát is létesítünk a X., a XVII. és a XVIII. kerületben. Nagyszabású munkálatok kezdődnek Kispesten is: felújítjuk az Ady Endre utat, és az ott futó 42-es villamos pályája is megújul. A felújítások tavasszal folytatódnak, így többek között Budán az I. és a III. kerületben, valamint Pesten a X. és XIII. kerületben várhatók jelentősebb munkálatok.
 
Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés