Nyugdíjas Vizes Sportnapot rendeztek a Csillaghegyi Strandfürdőben

A Csillaghegyi Strandfürdőt népszerűsítő és támogató rendezvénysorozat keretében Nyugdíjas Vizes Sportnapot tartottak péntek délután a strandfürdő területén. Az eseményen Tarlós István főpolgármester köszöntötte a résztvevőket, aki hangsúlyozta: a csillaghegyi a város legszebb szabadtéri strandja, amelynek szabadtéri idénystrandnak kell maradnia, a vendégeknek a téli használatot is lehetővé téve.
 
Tarlós István főpolgármester köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy Szabó József európai hírű geológus 1858-ban értekezett az Óbudán található értékes vizekről, a Csillaghegyi Strandfürdőt legelső, még kezdetleges formájában 1919-ben alakították ki. Mint mondta: a múlt század első felében jött létre mindhárom környékbeli strand, vagyis a Római Fürdő, a Csillaghegyi Árpád Fürdő, később, az 1960-as évek derekán pedig a Pünkösdfürdő.
 
A főpolgármester kitért arra is, hogy a Gyepes család 1928-tól a mai napig aktív részese a strandfürdő életének, idősebb Gyepes Lajos volt a Csillaghegyi Strandfürdő főkertésze, aki megvalósította a strand parkosítását. Hangsúlyozta, hogy a Csillaghegyi Strandfürdőnek, "a város legszebb szabadtéri strandjának" szabadtéri idénystrandnak kell maradnia, egy olyan szolgáltatással, ami a téli használatot is lehetővé teszi – tette hozzá. Ennek a szempontnak a figyelembevételével kérte fel a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatóját, Szőke Lászlót és Bús Balázst, Óbuda polgármesterét, hogy a strand fejlesztési koncepcióját közösen dolgozzák ki.
 
 
Bús Balázs óbudai polgármester elmondta, hogy a Szabadidő Szeretem elnevezésű rendezvényt negyedik alkalommal szervezik meg azzal a céllal, hogy minél több idős embert ösztönözzenek a rendszeres testmozgásra, és népszerűsítsék a Csillaghegyi Strandfürdőt. Reményét fejezte ki, hogy a strandra most készülő koncepcióban foglaltakat a Fővárosi Önkormányzattal közösen a következő ciklusban meg tudják valósítani.
 

Hírek

RSS megtekintés