Hatodik alkalommal rendezték meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (MMGM) a Szent Miklós Pálinka Ünnepet, amelyen a szervezők a múzeum erre a célra fenntartott vitrinjébe helyezték a 2013-as év legjobb pálinkáját, a Brill Pálinkaház birskörtepárlatát. Az eseményen beszédet mondott Csomós Miklós főpolgármester-helyettes.
A pálinka a magyar gasztronómia fontos terméke, amely az elmúlt években komoly minőségi javuláson ment át – mondta köszöntőjében Csomós Miklós. Az oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes üdvözölte pálinkafőző manufaktúrák erőfeszítéseit a hungarikum népszerűsítése érdekében. Kiemelte: ahogy a pár hónappal ezelőtt megrendezett szürkemarha fesztiválon, a pálinkaünnepen is előtérbe helyeződött a kis és középvállalkozások szerepe, amelyek munkájára a jövőben is nagy szükség van.
Fehér György, az MMGM főigazgatója elmondta: immár hagyomány, hogy a Magyarország Legjobb Pálinkája címet elnyert párlatokat a múzeum pálinka vitrinjébe helyezik el az eredményhirdetés után. A rendezvényen bemutatták A jó magyar pálinka című könyvet Dlusztus Imre és Soós Kálmán szerkesztésében.