Budapest Főváros Önkormányzata is képviseltette magát a Dunai Regattán

Budapest Főváros Városépítési-, és Kulturális, Turisztikai és Sport Főosztályának munkatársai a Duna-part jövőjéről szóló interaktív elemekkel kiegészített beszélgetéssel színesítették az Antall József Tudásközpont által megrendezett Dunai Regattát. A korábban már nagy sikerrel megtartott nemzetközi sport- és kulturális eseményen egyetemek evezős és sárkányhajó csapatai szálltak vízre Budapest szívében.
 
A szervezők tájékoztatása szerint a regatta célja az egyetemi közösségek erősítése a sport által, a pozitív ország- és városkép építése, a Duna sokrétűbb kihasználása és a visegrádi országokból érkező hallgatók összefogása is.
 
A Miniszterelnökség támogatásával és Budapest Főváros együttműködésével is megszervezett rendezvény keretében a nyolcasokat hivatásos evezősök, míg a sárkányhajók lapátosait amatőrök alkották. A versenyzők a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig hajóztak. Az evezősöknél a győri Széchenyi István Egyetem, a sárkányhajósoknál pedig a Szegedi Tudományegyetem csapata nyerte a versenyt.
 

Az idei viadal egyébként két magyar és három külföldi egyetemmel bővült. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem mellett a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói is vízre szálltak. A visegrádi országok EU-s csatlakozásának tizedik évfordulója alkalmából az evezős futamok kiegészültek a V4-es futammal, így a megmérettetésben cseh, lengyel és szlovák egyetemek csapatai is részt vettek.
 
Újdonságként a futást kedvelők is cipőt és jelmezt húzhattak, és a sportesemények mellett számos programmal is várták a szervezők a több ezer érdeklődőt. A rendezvényre ellátogatók szabadidejének kellemes és tartalmas eltöltéséről, jó hangulatáról többek között Besenyei Péter légi parádéja, az egyetemek pompomlányai és egyetemi hallgatókból álló zenekarok is gondoskodtak.
 

Hírek

RSS megtekintés