Befejeződött a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója

Elkészült a Városliget kapuja (Városligeti Műjégpálya pálya és épületegyüttes rekonstrukciója) nevű projekt, a felújításnak köszönhetően a műjég magas színvonalon tudja kiszolgálni a jeges szabadidősportok iránt érdeklődő vendégeket. A projektzáró rendezvényen beszédet mondott Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

A műjégpályának rendkívül fontos szerepe van, nem csak a sportban, hanem a társadalmi életben is. A turisták is legtöbbször a Hősök terét látogatják először meg Budapesten, így a Városligeti Műjégpálya épületegyüttese és a Városligeti-tó az első látványosságok között van, amelyet megtekintenek. Ezért nagy jelentőséggel bír, hogy ezt a beruházást is befejezhette a főváros – jelentette ki Szeneczey Balázs. Emlékeztetett rá, hogy a műjégpálya is egyike volt azoknak a problémás projekteknek, amelynél a 2010 utáni városvezetésnek kármentést kellett végrehajtania. A városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes üdvözölte Bartha László korábbi igazgató és a Főpolgármesteri Hivatal illetékes szervezeti egységeinek erőfeszítéseit, majd jelképesen átadta a műjégpálya kulcsát Molnár Zoltánnak, a Budapesti Sportszolgáltató Központ igazgatójának. 

 

Budapest Főváros Önkormányzata és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2008. december 15-én írta alá a Városligeti Műjégpálya pálya- és épületegyüttes felújításáról szóló támogatási szerződést. A közel 4,9 milliárd forintos fejlesztés 3,307 milliárd forintos uniós támogatás segítségével valósult meg. A felújítás után 16 ezer négyzetméternyi kiváló minőségű jégfelület várja a korcsolyázókat. A jég alatti betonréteg 210 km csőhálózatot rejt, ez összességében hosszabb, mint Budapest és a Balaton nyugati vége közötti távolság. A gyorskorcsolyapálya és a jéglabdapálya hossza több mint 180 méter, szélessége csaknem 70 méter. Az új jégkorongpálya 2200 négyzetméteren várja a vendégeket. Az öltözőszekrényeket a belépéshez is használandó elektromos kártyákkal lehet nyitni, a korábbiakhoz képest sokkal komfortosabb körülmények között tud átöltözni összesen mintegy 3500-4000 ember. A megújult műjég Európa legnagyobb mesterséges, szabadtéri jégfelületével várja a látogatókat.

A Városliget kapuja projekt (KMOP-3.1.1/E-2008-0004) során létrejött új fogadóközpont számos, a Városligetben eddig hiányzó turisztikai funkcióval bővült. A turisztikai információs központban nemcsak a Városligetről, hanem egész Budapestről kaphatnak hasznos információkat a látogatók.

Hírek

RSS megtekintés