A diákolimpiákon legaktívabb iskolákat jutalmazta a főváros

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes a legaktívabb, jutalmazott iskolák képviselői között az Újvárosháza dísztermében

A budapesti diákolimpiai versenyeken legaktívabb iskolákat jutalmazta kedden a Fővárosi Önkormányzat, mely összesen 25 millió forint értékű vásárlási utalványokat adott át az érintett intézmények képviselőinek.

A Magyar Diáksport Szövetség tájékoztatása szerint az egyes iskolák 100-500 ezer forintos elismerésben részesültek, diákjaik eredményeinek függvényében. Az előző tanévben 9000 általános és középiskolás fővárosi tanuló vett részt a versenyeken, húsz sportágban 350 intézmény indított versenyzőket, illetve csapatokat.

"Az elmúlt időszakban új alapokra helyeztük a sportfinanszírozást, megdupláztuk a diáksportra, az utánpótlás-nevelésre fordítható forrásokat - mondta nyitóbeszédében a közlemény szerint Szentes Tamás főpolgármester-helyettes. - A budapesti diákolimpiai mozgalom kiemelt támogatása lehetővé tette a testnevelő tanárok megemelt díjazását, a versenyek és helyszínek minőségének javítását."

 

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke azt emelte ki, hogy 27. alkalommal rendezték meg a diákolimpiákat, s ezeken a versenyeken nem csupán érmeket szerezhetnek a fiatalok, de a dobogós helyezés többletpontokat is jelent számukra a felvételiknél. "Remélem, minél többükkel találkozunk majd élsportolóként is" - mondta az olimpiai ezüstérmes öttusázó.

A díjazott iskolák listája innen letölthető.

MTI

Hírek

RSS megtekintés