Február 26-án a megkezdődik a 2016. évi lomtalanítás Budapesten

Az FKF Nonprofit Zrt. munkatársai végzik a lomtalanítást Budapesten

​Február 26-án pénteken – elsőként az V. kerületben – megkezdődik az idei lomtalanítás. Az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon végzi az FKF Nonprofit Zrt..

A lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt egyeztetést követően alakítottuk ki, illetve figyelembe vettük a nemzeti és vallási ünnepeket is, amikor szolgáltatásunk szünetel.

Budapest kerületeit körzetekre osztottuk, ezzel biztosítható, hogy a lomokat koncentráltan szállíthassuk el. Így rövidebb ideig okoz kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek. A lomok kihelyezési időpontjainak betartását a kerületi közterület-felügyeletek vagy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik.

Az FKF Nonprofit Zrt. Budapest több mint 800.000 háztartását 7-10 nappal a lomtalanítást megelőzően hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról. Levelünkhöz hírlevelet is csatolunk, amely általános információkat tartalmaz. Célja a lomtalanítás lebonyolításának megismertetése, továbbá hogy a lakosok választ kaphassanak a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is: mit lehet kikészíteni és mit nem; hová és hogyan helyezzék ki feleslegessé vált használati tárgyaikat; milyen módon lehet a jelzettől eltérő időpontban vagy sürgősen elszállíttatni a lomot stb.  A társasházak lépcsőházaiban tájékoztató plakátokat is elhelyezünk.

A lomtalanítási időpontok a www.fkf.hu honlapon olvashatók. Érdeklődni lehet a 06-40/353-353-as számon és az fkfzrt@fkf.hu emailcímen.

A kerületi lomtalanítási időpontok folyamatosan bővülő listája megtalálható társaságunk honlapján a www.fkf.hu címen. A lakóhely pontos megadásával telefonon 06-40/353-353-as ügyfélszolgálati számunkon, valamint írásban az fkfzrt@fkf.hu elektronikus levélcímen is érdeklődhetnek.

A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő anyagok leadására társaságunk idén is minden körzetben az elszállítás napján gyűjtőpontot üzemeltet, ahol leadhatók a festékek, oldószerek, akkumulátorok, elektronikai hulladékok stb. Címe ugyancsak megtalálható hivatalos levelünkben. 

Az elszállítást követően munkatársaink elvégzik az érintett körzet takarítását.

Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében az FKF Nonprofit Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be a tájékoztató anyagban leírtakat, és csak a megjelölt időpontban helyezzék ki lomjaikat!

Társaságunk tervek szerint tavasszal nyitja meg két Szemléletformáló és Újrahasználati Központját (a XV. és a XVIII. kerületben), ahol a környezettudatos budapestiek leadhatják majd a más számára még használható tárgyaikat, bútoraikat, stb, amelyeket aztán a rászorulók egy minimális tárolási díj ellenében elvihetnek.

Budapesti Városigazgatóság Holding Zrt.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság

 

Hírek

RSS megtekintés