Átadták a Budaörsi úti új közúti csomópontot

A 4-es metró beruházásához kapcsolódva épült Budaörsi úti kétszintű közúti csomópont az avatás után, 2016. április 18-án

​​Átadták a Budaörsi úti új, kétszintű közúti csomópontot, amelyet a 4-es metró beruházásához kapcsolódva építettek. „Hosszú évek óta megoldatlan problémát zárhatunk le a Budaörsi út és környéke rendezésével” – mondta a csomópont hétfői átadásán Tarlós István főpolgármester.

- Az összesen 85 hétig tartó kivitelezés során kicserélték a teljes közműhálózatot, megújult a közvilágítás, a befejezéssel pedig kétszintű csomópont, felszín alatti alagutak, akadálymentes átkelőhelyek, valamint zajvédő fal épült ki – mondta Tarlós István. Emlékeztetett arra, hogy a csomópont építése kifejezett vállalás volt az Európai Uniónál, és egyik legfontosabb célja a 4-es metró, a BKV- és a Volán-járatok, valamint a P+R parkolók jobb elérésének biztosítása. A beruházásnak köszönhetően egyszerűbbé válik az egyes közlekedési ágak közötti gyors, kényelmes és biztonságos átszállás – tette hozzá a főpolgármester.

​Szólt arról is, hogy a kivitelező az építkezés során a közlekedést végig biztosította: úgy kellett egy felszín alatt is futó rendszert megépíteni, hogy közben a forgalmat csak a lehető legkisebb mértékben akadályozták. Kiemelte: folyamatosan bővül a P+R parkolók száma, jelenleg 1000 parkolóhely van már a 4-es metró kelenföldi végállomásánál, az év végére pedig mintegy 1500 parkolóhely áll majd az autósok rendelkezésére. 

- A beruházással nagymértékben javulni fog Dél-Buda közlekedése, amihez a nemrég befejezett fonódó villamoshálózat is hozzájárult. A következő projekt, amit hamarosan lezárhat a Főváros, az a Széll Kálmán tér teljes megújítása lesz - hangsúlyozta a főpolgármester „A fejlesztés során élhető közösségi tér születik újjá, közelebb kerülnek egymáshoz a megállók, és teljesen akadálymentessé válik a gyalogos közlekedés" - tette hozzá.

A Budaörsi úti beruházás nettó 7,2 milliárd forintba került, a beruházásnak naponta 120 ezer autós látja a hasznát. (A beruházással kapcsolatban további információ itt olvasható.)

Kapcsolódó cikk

Kátyú a XVI. kerületi Csömöri úton; az útszakasz felújítása március elején kezdődik
Több, a budapesti közlekedés és a közterületek fejlesztését szolgáló útfelújítás kezdődik a fővárosban 2016 tavaszán, melyeknek köszönhetően megújul a főváros számos területe.

Hírek

RSS megtekintés