Ötcsillagos sztárok és szuperprodukciók a 2016-os Budapesti Nyári Fesztivál kínálatában

A legnevesebb hazai művészek – Rost Andrea, Miklósa Erika, Kocsis Zoltán, Vásáry Tamás, Madaras Gergely, Héja Domonkos – mellett olyan külföldi sztárok lépnek színpadra nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, mint James Valenti, Yuja Wang, Marc Heller, Sébastien Guéze, Giuseppe Filianoti, Stacey Kent, a londoni Globe Színház és a Monte Carlo Balett társulata. 2016 a romantika éve lesz a Budapesti Nyári Fesztiválon.

Minden eddiginél több sztár és szuperprodukció mutatkozik be a Budapesti Nyári Fesztiválon június, július és augusztus hónapokban. A több mint száz programot kínáló fesztivál több mint egy évtizede a budapesti nyár minőségi kulturális tartalommal és jelentős turisztikai vonzerővel bíró rendezvénysorozata, amely folyamatosságot biztosít a főváros életében, erősítve Budapest, a négy évszak fesztiválvárosának hírnevét.

A Budapesti Nyári Fesztivál 2016-ban is tizenkét héten, illetve hétvégén át kínál szuperprodukciókat – színházi előadásokat, opera és musical bemutatókat, táncelőadásokat, látványos show-kat, gyerekszínházat, színházi szemlét, jazz-, világzenei, klasszikus zenei és crossover koncerteket – számos műfajban, a család minden korosztálya számára.

A csodálatos természeti környezetben található Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok gazdag programválasztékukkal és kényelmi szolgáltatásaikkal együtt olyan attrakciónak számítanak, amelyek évente közel 800.000 hazai és külföldi látogatót vonzanak. A fesztivál 2016-ban is új bemutatókkal, látványos és nagy kiállítású produkciókkal, egyszeri eseményekkel, egyedi tartalommal gazdagítja a főváros kulturális kínálatát.

„Színházunk az elért eredményeknek megfelelően a minőségi kulturális tartalom, az értékőrzés és értékteremtés valamint a turisztikai szolgáltatások fejlesztésével kívánja erősíteni pozícióját, nemzetközi viszonylatban is. A Margitszigeti Nagyszínpad Közép-Kelet Európa egyik legszebb játszóhelyeként mostanra vált alkalmassá arra, hogy elfoglalja méltó helyét Salzburg, Verona, Bayreuth, Klagenfurt és Mörbisch nyári színházainak sorában. Jövőre még több elismert hazai és külföldi művészt hívtunk meg, igazi világsztárokat, minden műfaj legjobbjait. 2016 a romantika éve lesz a Budapesti Nyári Fesztiválon" – nyilatkozta a jövő évi tervekről Bán Teodóra igazgató.

December elejétől látható a fővárosi utcákon a „nyár a télben" plakátkampány, amelyen a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2016-os sztárfellépői kívánnak boldog ünnepeket. A szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ezzel egyidőben megkezdte a jegyek értékesítését.

Június 10-én a Nemzeti Filharmonikusok nyitókoncertjével veszi kezdetét a Budapesti Nyári Fesztivál, amelyen közreműködik Yuja Wang kínai zongoraművész, vezényel: Kocsis Zoltán. A klasszikus zene kedvelői számára igazi csemegét kínál a két Verdi-opera bemutató és az operagála világpremier. A Traviata Anger Ferenc új rendezésben kerül színre június 24-én és 26-án Miklós Erika és Giuseppe Filianoti olasz tenor főszereplésével, a Magyar Állami Operaház zenekarát és énekkarát Héja Domonkos vezényli. Az Otello szabadtéri bemutatóját július 29-és és 31-én tekinthetik meg Desdemona szerepében Rost Andreával, a címszerepben Marc Heller amerikai tenorral, az Operaház zenekarát a külföldön is elismert fiatal karmester, Madaras Gergely dirigálja. Július 22-én igazi szenzációnak számít majd a Három tenor a Margitszigeten című operagála. A népszerű koncert-show hagyományát felújító világpremieren három fiatal, a nemzetközi színpadokon már bizonyított sztártenor – köztük az amerikai James Valenti és a francia Sébastien Guéze – kel versenyre a közönség kegyeiért az operairodalom legromantikusabb dallamaival. Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, vezényel Halász Péter. Július 15-én kerül sor a Romantikus balettzenék szimfonikus nagykoncertre Vásáry Tamás karmester és a Budapest Symphony Orchestra közreműködésével.

A musical rajongókat az Eva Peron alakját és legendás személyiségét megelevenítő világklasszis Webber-musical, az Evita bemutatója várja július 8-án és 10-én. A 2016-os Shakespeare-jubileumhoz kapcsolódva, a két évvel ezelőtti nagysikerű Hamlet-vendégszereplés után újra a Margitszigeten vendégeskedik a londoni Shakespeare's Globe, amely ezúttal A két veronai nemes című előadást mutatja be. A szerző legszebb szerelmes története, a Rómeó és Júlia az európai klasszikus balett fellegvárának számító Monte Carlo Balett előadásában elevenedik meg augusztus 5-én. A kiváló formában lévő társulat Jean-Christophe Maillot igazgató koreográfiáját adja elő Prokofjev zenéjére.

A jazz- és könnyűzene kedvelőket Stacey Kent koncertjével várják június 12-én. Az amerikai jazzdíva nagyzenekari felállásban tér vissza Budapestre, hogy ismét elkápráztassa a közönséget romantikus dalaival.

A programok mellett a fesztivál 2016-ban is számos élményszolgáltatást kínál: Aludjon Budapesten komplex turisztikai csomagajánlatokat, a saját kikötőbe érkező Színházi hajójáratot, a Margit Terasz étterem szolgáltatásait, újdonságként VIP-teraszt és az IBUSZ irodákban elérhető 5 csillagos-csomagajánlatokat. A szervezők nem emelnek a jegyárakon, és most is számos elővásárlási kampányt szerveznek. Érdemes figyelni a színház weboldalát, hírleveleit és a Facebook-oldalát.

Bővebb információ: www.szabadter.hu, Facebook/bnyfesztival

Szabad Tér Színház

Hírek

RSS megtekintés