Állati (jó) Könyvtár: olvasás- és könyvnépszerűsítő akciót szervez a Szabó Ervin Könyvtár és az állatkert

1914. május 1-jén indult útjára az Állatkertben az a csacsifogat, melyen rendhagyó módon, könyvek sorakoztak. A csacsifogatot a Fővárosi Könyvtár mozgókönyvtárként használta, kölcsönzésre válogathattak belőle könyveket az olvasók.
 
Az évszázados évforduló emlékére 2014. június 20-22-ig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és Fővárosi Növény-és Állatkert Állati (jó) Könyvtár! címmel játékos olvasás- és könyvnépszerűsítő akciót szervez. A rendezvényen a hajdani jármű rekonstruált változata lesz a legfőbb látványosság.
 
A kialakított "könyvtári környezetből" újra lehet kölcsönözni. E mellett állatmesékkel, állattörténetekkel kapcsolatos játékokkal várják a résztvevőket, valamint fejtörőkkel, totókkal, kézműves foglalkozással színesítik a játékkínálatot. Az állatsimogatóból érkezőket ebben a környezetben játékos könyvsimogató várja.
 
Bolondos fényképezkedésre adnak majd lehetőséget állatjelmezeik. A program komplexitását fokozza, hogy felkérték a házigazdát, az Fővárosi Állat- és Növénykertet, hogy egy-egy élő állattal megjelenve standjukon, népszerűsítsék az akkor épp ott lévő állatról szóló könyveiket.
 
Az e témáról szóló regényeket, verseket, meséket előtérbe helyezve, meghívjuk  péntek du. 3 órára Nógrádi Gábort, szombat du. 4 órára Varró Dánielt és vasárnap du. 4 órára Bosnyák Viktóriát, akik a  könyvtári kuckóban bemutatják az állatokhoz kapcsolódó műveiket.
 
A játékokban résztvevők könyvjutalmakat és apró nyereménytárgyakat vihetnek magukkal. A programra várnak minden állatokat és könyveket szerető gyereket és persze felnőttet is!
 

Hírek

RSS megtekintés