Rekordszámú egyetemi hallgató vett részt a Felsőrákosi-réteken tartott természetvédelmi terepgyakorlaton

A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kar hallgatóinak rendhagyó terepgyakorlatot tartott a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya és a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata
A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kar hallgatóinak rendhagyó terepgyakorlatot tartott a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya és a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata.
 
A közel 100 főből álló egyetemi hallgatóság Takács Noémi természetvédelmi szakreferens vezetésével körbejárta a Felsőrákosi-rétek természetvédelmi területet, miközben megismerkedett a védett értékekkel, a természetvédelmi kezelési feladatokkal, a közelmúltban megvalósult kármentesítés tapasztalataival  és a természetvédelmi őrszolgálat munkájával.
 
 
A terepgyakorlat során rövid összefoglalót hallgattak a Rákos-patak revitalizációjának természetvédelmi vonatkozásairól és az invazív állat- és növényfajok negatív hatásairól a természetvédelmi területen.
 
A Főpolgármesteri Hivatal fontosnak tartja a jövő várostervező és üzemeltető szakembereinek szemléletformálását,valamint az összegyűlt tapasztalatok átadását.
 
A Városüzemeltetési Főosztály Corvinus Egyetemmel kialakult együttműködés keretében a hallgatók képzését előadások tartásával, üzemlátogatások szervezésével és terepbejárásokkal is segíti.

Hírek

RSS megtekintés