A csepeli Rizmajer Sörfőzde is átvehette a Budapest Márka elismerést

A Fővárosi Közgyűlés 2013. november 14-i ülésén elfogadta a csepeli Rizmajer Sörfőzdének adományozandó Budapest Márka címet. Az elismerést február 27-én Tarlós István főpolgármester és Németh Szilárd XXI. kerületi polgármester adta át a sörfőzdének Csepelen.

- Budapest Főváros Önkormányzata az elmúlt esztendőben úgy határozott, hogy a kiemelkedő fővárosi termékek, szolgáltatások, tevékenységek elismerésére rendeltet alkot. Ennek keretében valósul meg a Budapest Márka cím adományozása - hangsúlyozta Tarlós István. - Nem fölösleges címeket, rangokat adunk, hanem a jó munkát, a jó szolgáltatást ismerjük el. Ez fejeződik ki abban is, hogy itt a nagyipar egykori fellegvárában, az átalakuló és újra magára találó városrészben, Csepelen egy jó színvonalú, rangos műhelynek, a Rizmajer Kézműves Sörfőzdének adhatjuk át a Budapest Márka címet - tette hozzá.

Csepelen a nagyipar mellett jelentős hagyománya volt a kisműhelyeknek és ezek gyakran éppen a nagyiparral karöltve fejlődtek. Ezt a hagyományt követi a csepeli Rizmajer Kézműves Sörfőzde és Sörház is, amely immár két évtizede gyárt kézműves söröket. Az itt készített sör különleges, egyedi ízvilágát, valamint minőségét a hagyományos, konzervatív sörfőző eljárások épp úgy meghatározzák, mint a legújabb technológiák és az innovatív eszközök, berendezések alkalmazása. A sörgyártás során a Rizmajer kizárólag természetes alapanyagokat használ fel.

Hírek

RSS megtekintés