Az FKF Nonprofit Zrt. a MikulásGyárban kihirdette gyermek- és ifjúsági pályázatainak nyerteseit

Csoportkép az FKF Nonprofit Zrt. gyermek- és ifjúsági pályázatának győzteseivel

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság idén is meghirdette gyermek- és ifjúsági pályázatait, a már évek óta népszerű gyermekrajz- és szépírói pályázatot, amelyek idei témája a hulladékok újrahasználata volt. Az újrahasználat lényege az, hogy feleslegessé vált tárgyainkat nem dobjuk ki, hanem továbbhasználjuk, akár eredeti céljuktól eltérő formában. Így például régi gumicsizmába virágot ültethetünk, vagy jégkrémes dobozból kincsesládikát készíthetünk.

A gyermekrajz-pályázaton az FKF Nonprofit Zrt. a kreatív és alkotni vágyó gyerekeknek ad teret arra, hogy a fölöslegessé vált holmikat ne dobják még feltétlenül a szemétbe, hanem gondolkodjanak el azon, mi mindenre lehet még használni őket. Emellett tartsák szem előtt a környezetvédelem fontosságát. A pályázatra óvodás, alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok nevezhettek rajz, festmény, esetleg montázs formájában.

A zsűri tagjai között foglalt helyet Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budai Rajziskola tanára.

A négy fődíjas rajza felkerült egy-egy kukásautó mindkét oldalára, ezen kívül FKF-es ajándéktárgyakat, valamint rajzkészletet, vázlattömböt kaptak a nyertesek és különdíjasok.

Első alkalommal a december 18-i díjátadó ünnepségen állították ki a nyertes pályaműveket, amelyek megjelennek az FKF Nonprofit Zrt. honlapján és Facebook-oldalán is.

A sépírói pályázaton az írást kedvelő gyerekeknek biztosítanak lehetőséget tehetségük kibontakoztatására a számukra megfelelő műfajban. Az idei pályázaton az alsó és felső tagozatos, valamint a középiskolás diákok vers, mese, novella, elbeszélő költemény vagy dalszöveg kategóriában mutathatták meg, hogyan képzelik el azt a világot, ahol a környezettudatos gondolkodás már alapvető, valós vagy fiktív történetbe ágyazottan. A zsűri elnöke Csukás István Kossuth-díjas író volt. A kilenc fődíjas jutalma: FKF-es ajándéktárgyak, valamint írókészlet, könyvcsomag.

A díjazottak oklevelet kaptak, valamint a szépírói pályázat minden pályaműve belekerült egy gyűjteményes kiadványba (album), a gyermekrajz-pályázat nyertes alkotásainak illusztrációjával.

A nyertes írásművek megjelennek az FKF Nonprofit Zrt. honlapján, illetve Facebook-oldalán.

Az FKF Nonprofit Zrt. célja minden alkalommal az, hogy pályázataival hozzájáruljon a tehetséges gyermekek, fiatalok képességeinek fejlesztéséhez, a programok révén pedig a környezettudatos gondolkodásra nevelje a felnövekvő generációkat. Az FKF Nonprofit Zrt. 2016. május végén meghirdetett pályázatainak beküldési határideje 2016. október 31. volt.

A díjátadót 2016. december 18-án tartottuk a MikulásGyárban.

FKF Nonprofit Zrt.

Kommunikációs, PR és Társasági Kapcsolatok Főosztály

Hírek

RSS megtekintés