November 15-től téli munkarendben végzi feladatait a FKF Nonprofit Zrt.

Hótoló munkagépek sorakoznak a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit (FKF) Zrt. budapesti Szállító utcai telephelyén

A téli időszakban az FKF Nonprofit Zrt. kiemelt feladata Budapest szilárd burkolatú útjainak, közjárdáinak, közlépcsőinek hóeltakarítása és síkosságmentesítése, a balesetmentes közlekedés feltételeinek biztosítása.

Első ütemben az 1200 km-es főútvonal-hálózaton végzi az FKF Nonprofit Zrt. a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést.

Első ütemben az 1200 km-es főútvonal-hálózaton végzi az FKF Nonprofit Zrt. a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést.  A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák és a 2-es, 6-os, 10-es és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, autóbusz- és közösségi közlekedési útvonalak, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak. A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

A célgépek műszaki előkészítését az FKF Nonprofit Zrt. szakemberei már a nyár végén megkezdték. Folyamatosan szerelték át a szóró felépítményeket, a tolólapokat, hiszen ezek a korszerű, multifunkciós munkagépek nyáron az utak locsolását, seprését, konténerek szállítását végzik, télen pedig a hó eltakarítását, a síkosságmentesítést.

Az FKF Nonprofit Zrt. elkötelezett a környezet védelme iránt, ezért járműkezelőink a munkavégzés során minden esetben az adott útviszonyokhoz igazítják a kiszórt hintőanyag mennyiségét.

A járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak kötelessége, azonban figyelembe kell venniük a fás szárú növények védelmére hozott rendeletet és csak olyan síkosság mentesítő anyagokat alkalmazhatnak, melyek nem károsítják a környezetet.

Budapesti Városigazgatóság Holding Zrt.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság

Hírek

RSS megtekintés