Rongálás és lopás a vérmezői kerékpár-szervízponton

Tavaly október 31-én adta át a Főváros a parkhasználóknak a Vérmezőn található kerékpáros parkot, mely Magyarországon eddig egyedülálló felszereltséggel rendelkezett. A pihenő egyik különlegessége a mindenki számára elérhető ingyenes szervizállvány volt. A Vérmező északi részen található kerékpárállomáson két szervizpontot alakítottak ki, megfelelő eszközállománnyal a gyorsjavításokhoz.
 
 
A Főkert Nonprofit Zrt. munkatársai ma vették észre, hogy az állványt megrongálták, eltulajdonították a kerékpárok szereléséhez szükséges eszközöket. Eltűnt 2 db marokcsavarhúzó, 1 db villás kulcs, szintén 1 db francia és 1 db imbuszkulcs. Az okozott kár becsült összege több mint 400.000 Ft.
 
Sajnos nem ez az első eset, hogy a kihelyezett parki elemeket vandálok tönkreteszik (gellérthegyi szoborcsonkítások, Lánchíd park bútorai, vízóralopások stb.)
 
Budapesti Városüzemeltetési Központ
Főkert Nonprofit Zrt.
 

Kapcsolódó cikk

Önkiszolgáló kerékpárszerelő állomás, kerékpárpumpa, ivókút, térkép és információs tábla is megtalálható a főváros első kerékpáros szerviz-, információs és találkozópontján, amelyet a október 31-én nyitottak meg a Vérmezőn.