Négy kategóriában osztottak díjakat a Diákra hangolva tehetségkutató verseny döntőjén

Mikus Adrienn, a zene kategória első helyezettje
Győzteseket hirdettek a Diákra hangolva elnevezésű tehetségkutató verseny döntőjében pénteken a Budapesti Művelődési Központban. A versenyre a fővárosi fenntartású középiskolák 14-19 éves diákjai nevezhettek. Négy kategóriában –tánc, ének-zene, vers- és prózamondás, valamint egyéb – adták át a díjakat.
 
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a rendezvény fővédnökeként üdvözölte, hogy ilyen tehetséges tanulókat tud felsorakoztatni a főváros. Hozzátette:  a zsűrinek nehéz volt kiválasztani az egyes kategóriák díjazottait, hiszen sok színvonalas előadást láthatott a közönség. – Biztos vagyok benne, a döntő résztvevőivel profiként is találkozhatunk majd az évek során – jegyezte meg.
 
A Diákra hangolva versenyfelhívásra négy kategóriában – tánc, ének-zene, vers- és prózamondás, egyéb – lehetett nevezni, a megmérettetést egy elődöntő és egy középdöntő előzte meg. Összesen 47 produkciót tekintett meg a zsűri, a döntőben 24 műsorszám jutott be. A zsűri tagja volt Bán Teodóra (tánc kategória), Hevesi Tamás előadóművész (ének és zene kategória), Nemcsák Károly színművész (vers és próza kategória), valamint Holcz Gábor bűvész (egyéb kategória) voltak.
 
Tánc kategóriában 3. helyezést László Alfonz, 2. helyezést Lengyel Zsófia, Szick Renáta, Seres Enikő, Szeles Ildikó,
1. helyezést Pechlof Júlia, Pechlof Luca ért el.
 
Ének műsorszámban a díjazottak a következők: Bokor Cintia 3. helyezett, Bakos Attila, Tóth Péter 2. helyezett, Bajnóczy Krisztina, Dénes Patrícia, Lakatos Sarolta, Lengyel Zsófia, Máté Cintia, Orgován Nikolett, Seres Enikő, Lakatos György
1. helyezettek.
 
Egyéb kategóriában két díjat osztott ki a zsüri: 2. helyezést Sörös Csaba kapott, 1. helyezést pedig Jáki Tamás ért el.
 
Lehelvári Gergely András 3. helyezett, Fórián Márk 2. helyezett, és Kalányos Norbert 1. helyezett lett a vers- és prózamondás kategóriában.
 
Zene kategóriában a 3. helyet Kuti Róbert, a 2. helyet Ábel Andrea, az 1. helyet Mikus Adrienn szerezte meg.
 
A zsűri különdíjban részesítette a tánc kategóriában versenyző Berényi Nórát és Scharek Nórát. Közönségdíjat kapott Gruber Balázs, Varga Levente ének kategóriában.

Hírek

RSS megtekintés