Kolumbiai egyetemisták látogatása a fővárosi városházán

Dr. Bagdy Gábor, pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes a városházán köszöntötte a bogotai Jezsuita Egyetem többségében jogászhallgatókból álló csoportját. A diákok jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem által tartott pár hetes kurzuson vesznek részt. 
 
A Főpolgármesteri Hivatal tanácstermében tartott fogadáson a hallgatók előadást hallhattak a fővárosról és annak működéséről. A főpolgármester-helyettessel angol nyelven zajló kötetlen, jó hangulatú beszélgetés során nem csak a fővárosi önkormányzatot érintő ügyek kerültek szóba. A bogotai diákokat olyan kérdések is érdekelték, mint az Európai Unió és Magyarország kapcsolata, az euró itthoni bevezetésének kérdése vagy a Szent-Korona tan értelme, jelentősége.        
 
Dr. Bagdy Gábor a hallgatókhoz szólva reményét fejezte ki, hogy a fővárosban és Magyarországon tett látogatásuk hasznos tapasztalattal szolgál majd számukra a jövőben, és segítséget nyújt abban, hogy az eltérő kultúrával, történelemmel rendelkező nemzetek közötti párbeszédet és megértést erősítse.