Körforgalmú csomópont lesz az újpesti Erdősor út és Sporttelep utca kereszteződése

​A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ idei útfelújítási programjának részeként közbeszerzési eljárást írtunk ki a IV. kerületi Erdősor út és Sporttelep utca kereszteződésének átépítésére. A beruházás során a kereszteződés körforgalmú csomóponttá alakul, Újpest polgármesterének javaslata alapján.A  beruházásnak köszönhetően teljesen megújul az Erdősor utca a Kunhalom és a Tungsram utca közötti szakaszon, míg a Sporttelep utca a csomópont előtt és után 70-70 méter hosszban épül át. A 20E, a 220-as, a 296-os és a 914-es autóbuszok itt található megállói is biztonságosabbá válnak: a buszok bazaltburkolatú öbölbe tudnak majd beállni.

Az útépítéssel összhangban új járdák készülnek, és az érintett ingatlanok kapubejárói is megújulnak. A körforgalom minden torkolatánál kijelölt gyalogos-átkelőhely létesül az esélyegyenlőségi elvárások figyelembevételével. A körforgalom közepét növényekkel telepítjük be, pótoljuk a kivágott fákat, cserjéket ültetünk, füvesítünk. 

A csomópont átépítése során a meglévő közművek is átépülnek, kiváltásra kerülnek. A területen új, emelt fényű közvilágítás lesz, és új nyomvonalra kerülnek az energiaellátási, valamint a táv- és hírközlési hálózatok kábelei is. 

A kivitelezés várhatóan 2013 májusában indul és októberig tart. Az érintett autóbuszjáratok az építkezés ideje alatt is közlekednek, a megállók ideiglenes áthelyezéséről utasainkat a változást megelőző napokban tájékoztatjuk. 

Főpolgármesteri Hivatal
Kommunikációs Igazgatóság
 
Budapesti Közlekedési Központ
 

Hírek

RSS megtekintés