Józsefváros nyerte a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt

Kocsis Máté a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen győztes Józsefváros polgármestere a díjátadón

Idén Józsefváros nyerte a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny országos fődíját. Az elismerést Kocsis Máté a VIII. kerület polgármester vette át Szentes Tamás főpolgármester-helyettestől szombaton a Városházán. A versenyen különdíjjal ismerték el az újbudai és a kispesti önkormányzatoknak a zöldfelületek kialakításért tett intézkedéseit.

Az ünnepélyes díjátadón Szentes Tamás kiemelte: a főváros vezetése a 2010-ben meghirdetett programjában célul tűzte ki Budapest városképi értékeinek megóvását és megújítását. Hozzátette: a felépítmények mellett a beruházások környezetének rendbetétele is kiemelt szempont volt.

A győztes Józsefvárost méltató laudációban elhangzott, hogy a VIII. kerület minden közterületét újjáépítette, ezek közül is kiemelkedik a Teleki tér komplex felújítása, melynek során olyan közösségi területet hoztak létre, ahol minden korosztály, minden kerületi polgár talál igényének megfelelő helyet. Józsefváros nagyot lépett előre a közbiztonság javítása területén is: hangos térfigyelő kamerák telepítésével a felújított közterületek, parkok biztonságossá váltak.

A környezetszépítő versenyen évente kb. 350-400 település vesz részt. A nevezés ingyenes, a települések saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel" környezetüket a lakosság összefogásával, helyi versenyek kiírásával, a magyar virágfajták alkalmazásával, kiegészítve ezt az infrastruktúra fejlesztésével. Az idei verseny kiemelt témája az I. világháborús emlékhelyek környezetének gondozottsága volt.

A Fővárosi Önkormányzat évek óta kiemelt támogatója a kezdeményezésnek, így az idén is 2 millió forinttal járult hozzá a Virágos Magyarországért verseny sikeréhez és céljainak megvalósulásához.

Hírek

RSS megtekintés