Ismét megközelíthető aluljárón át a népligeti villamosmegálló

Mától az 1-es villamos utasai a Népliget M  megállóhelyen újra az aluljárón át, annak felújított lépcsőjén keresztül juthatnak el a villamosmegállóba; akár a metróról szállnak át, akár gyalog érkeznek a buszpályaudvarról, az Üllői útról vagy a Könyves Kálmán körútról. A villamos ettől a naptól végleges helyén, az új megállóhelyi tábláknál áll meg.
 
Csütörtöktől vasárnapig elbontják a jelenlegi ideiglenes, faburkolatú villamosperont, ezért ezen a négy napon a Könyves Kálmán körútról a villamosmegállóhoz vezető gyalogos-átkelőhely a közúton való átkelésre ugyan használható, de a villamosmegálló azon át nem közelíthető meg. Azt kizárólag az aluljárón keresztül lehet elérni. A Népliget M villamosmegálló peronja kiépítésének eredményeképpen az aluljárószintből a felújított lépcsőfeljárón lehet megközelíteni az új, a gyalogos-átkelőhely felől akadálymentes közlekedésre alkalmas, új perontetővel fedett megállót. Október 20-ától, hétfőtől mind a Könyves Kálmán körútról átvezető zebrán, mind az aluljáróból el lehet jutni az új megállóba.
 
2014. október 16-ától, csütörtöktől forgalomba helyezik az 1-es villamos felújított Népliget M végleges megállóhelyét. A vonalon jelenleg is zajló rekonstrukció részeként újjáépítetik és a 2015-ben, illetve 2016-ban érkező alacsonypadlós CAF villamosok fogadására is alkalmassá teszik a villamosmegálló peronját, új utastájékoztató elemeket, támaszkodót helyeztek ki, valamint új perontetőt építettek, továbbá felújították az aluljáróból a villamos megállóhelyére érkező lépcsőt. Csütörtöktől az 1-es villamos már nem az ideiglenes fapadlós megállónál áll meg, hanem az új peronon végleges helyén, az új megállóhelyi tábláknál.
 
Október 16-ától (csütörtöktől) 19-éig (vasárnapig) elbontják az ideiglenes fapadlós peront, valamint kihelyezik a megállóhely végleges, a villamossín és a peron között húzódó korlátjait, ezért ebben az időszakban az 1-es villamos Népliget megállóhelyét csak az aluljárón át lehet megközelíteni; a Könyves Kálmán körútról átvezető gyalogos-átkelőhelyen keresztül pedig nem. A Könyves Kálmán körút két oldala között azonban ebben az időszakban is használható a zebra, valamint a peron másik végén lévő kerékpáros-átkelőhely. Azoknak az utasoknak, akik a 103-as buszra szállnának át, de nem szeretnének lépcsőzni, azt javasolják, hogy ezen a négy napon a villamos a Mester utca/Könyves Kálmán körúti megállójában szálljanak át. Október 20-ától, hétfőtől a villamosmegálló mind a gyalogosátkelőn, mind az aluljárón keresztül megközelíthető. 
 
A Fővárosi Önkormányzat és a BKK mint Budapest közlekedésszervezője kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása része az „1-es és 3-as villamosvonalak továbbfejlesztése I. üteme, a budapesti körgyűrűs, kötöttpályás hálózat fejlesztésének részeként” című projektnek, amelyet az Európai Unió Kohéziós Alapja az Új Széchenyi Terv alapján támogat. A beruházás 93,92% európai uniós támogatás felhasználásával összesen csaknem 44,5 milliárd forint értékű. Ebből az 1-es villamosvonal kivitelezési költsége mintegy nettó 27,5 milliárd forint.
 
Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés