Iskolakapun kívüli program: Művelődési élménytábort szerveztek Szabadszálláson

​Budapest Főváros Önkormányzata és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2014. június 30. és július 12. között két turnusban Művelődési Élménytábort szervezett Szabadszálláson az „Iskolakapun kívüli program” elnevezésű projekt keretében.


A táborban a FSZEK gyerekkönyvtárosai gondoskodtak a tartalmas programokról, amelyeknek vezérfonalát egy izgalmas betyártörténet adta. Érdekes felolvasások, irodalmi párhuzamok tették még valódibbá a nyomozást.

A fiatalok a közeli Strázsa-tanyán megismerkedhettek a betyárkorszak helyi történeteivel, a korabeli eszközök használatával és a tanyasi környezettel. Kipróbálhatták, hogyan találjanak el pénzérmét kardpengével, hogyan suhintsanak egy fokossal lóhátról. Ismereteket kaptak a helyi növényekről, a csalitban vadmalacokat és őzbakot is láthattak.

A szabadszállási tájházban eredeti kenyérlángost kóstolhattak, a helytörténeti gyűjteményben pedig szemrevételezhették a régi tárgyak gazdag kincsestárát. Esténként a finom bográcsos vacsora után a kertben elemlámpás kincskeresés tette teljessé a napot, vagy a furfangos számrejtvények segítségével jutottak hozzá a számkódos lakattal elzárt meggyes piskótához.

A tábort jövőre is megszervezik.
 

Hírek

RSS megtekintés