Idősotthont adtak át Újpesten

Hivatalosan is átadták szerda délelőtt a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Baross utcai idősek otthonát Újpesten. Az ünnepélyes átadáson Szentes Tamás főpolgármester-helyettes mondott beszédet.

A szociális és egészségügyi ügyekért felelős főpolgármester-helyettes az otthon lakóihoz szólva,
Márai Sándor szavait idézve azt mondta: csak úgy ünnepelhetünk igazán, teljesen, ha kívül-belül rend uralkodik bennünk. Ha mi, és környezetünk is tiszta és rendezett. Örömmel tölt el, hogy a Fővárosi Önkormányzat hozzájárulhatott ahhoz, hogy az otthon lakói idén már csodás, rendezett környezetben ünnepelhetik a karácsonyt – tette hozzá.

A Fővárosi Közgyűlés 2005-ben döntött a központi épület rekonstrukciójáról, valamint az intézmény területén lévő egyéb épületek bontását követően új idősek otthona építéséről.A beruházás két ütemben valósult meg. A beruházás I. üteme ez év elején lezárult: akkor elkészült az új, 150 férőhelyes létesítmény, melybe az átadást követően be is költöztek az intézmény lakói.

A beruházás második ütemében az „A” épület és a konyha felújítására került sor. Az új, „B-C-D-E” jelzésű épületekben két szinten, két-, három- és négy ágyas szobákban összesen 118 fő átlagos ápolására, és 32 fő demens ellátást igénylő rászoruló korszerű körülmények közötti elhelyezésére van lehetőség.

A határidőre elkészült beruházás teljes költsége 1,88 milliárd forint volt.

Hírek

RSS megtekintés