Fővárosi támogatással újult meg a Pető Intézet fűtésrendszere

​Befejeződött a Nemzetközi Pető András Közhasznú Nonprofit Kft. Kútvölgyi úti épületének kazánház-felújítása. A 16 millió forintos összköltségből megvalósuló beruházás ünnepélyes átadásán részt vett dr. Szentes Tamás egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes.

 

- A felújítás során a kazánrendszer egyik elemét cserélték ki egy korszerű, mobil kazánra. A fejlesztéssel hosszú időre biztosítottá vált az épület fűtés- és melegvíz-ellátása – mondta Dr. Schaffhauser Franz. A Pető Intézet főigazgatója üdvözölte a támogatók, kiemelve Tarlós István főpolgármester és az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítségét a projekt megvalósításában.

A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete a konduktív pedagógia legrégebbi és legerősebb képviselője, eredeti forrása a konduktorképzés és a konduktív nevelés hazánkban és nemzetközileg is elismert központja. Dr. Pető András az 1940-es években hozta létre a központi idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült személyek helyreállítását célzó konduktív pedagógiai rendszert, amelyet az általa vezetett intézet alkalmazott először.

Hírek

RSS megtekintés