Eredményt hirdetett a Főkert a virágágytervező pályázaton

Lezárult a Főkert Nonprofit Zrt. 2014-re meghirdetett virágágytervező pályázata. Az idei nyáron immár második alkalommal hívta tervezésre a lakosságot a cég. Négy különböző korosztály négy különböző budapesti helyszínen valósíthatta meg terveit.

A pályázaton résztvevők megtervezhetik a négy virágágy egyikét, amelyet jövő tavasszal a Főkert Nonprofit Zrt. munkatársai a pályázat nyerteseivel közösen valósítanak meg. A kiírásra több száz pályamű érkezett, ami visszaigazolja a szervezők elgondolását, hogy közterek ápolása közös célunk és a városi lakosság is igényli a szép, zöld környezetet, amelynek megalkotásában örömmel részt vállal.

A 2014-es év a „család nemzetközi éve” lesz, így idén ehhez a témához kapcsolódva kellett a pályázóknak megtervezniük saját virágágyukat, hogy a motívumok a családdal kapcsolatos gondolatokat, érzéseket formálják meg. A témaválasztás több gyermekotthonban nevelkedő fiatalt késztetett rajzolásra, hiszen ezek a gyerekek a saját családjuk hiánya miatt értik igazán milyen jelentősége van a család nemzetközi évének.

Cseh Petronella a 15-18 éves korosztály győztese, az esztergomi gyermekotthon lakója elmondta, hogy felkészítő tanáruk mutatta meg nekik a pályázatot, ami egyből nagyon megtetszett neki. A családról a segítség és a családtagok közötti szál, kapcsolat jut eszébe, ezért a rajzában is ezt próbálta ábrázolni. Nagyon örült, hogy ő lett az első, meglepődött rajta, ezért jövőre is indul a pályázaton, bár akkor már nem lesz a gyermekotthon lakója.

A 10-14 éves korosztály győztese, Tóth Szonja Kiara számára a család egyet jelent a szeretettel, ezért választotta motívumként a szívet. Kiara már többször is alkalmazta a „tempera pöttyös” módszert, először megrajzolja a körvonalakat, majd utána pöttyözi be a festéket.
 
Tóth Szonja Kiara, a 10-14 éves korosztály győztese
 
Hajnis Réka, a 6-9 éves korosztály nyertese nagyon szeret rajzolni, ezért nagy lelkesen állt neki a pályázat elkészítésének. Réka is a körvonalakat rajzolta meg először, majd kiválasztotta kedvenc színeit és azokkal színezte ki a rajzot.
 
Hajnis Réka, a 6-9 éves korosztály győztese

A beérkezett pályamunkákat szigorú szakmai zsűri bírálta el és választotta ki a legjobb pályaműveket, melyek ezek után közönségszavazáson vettek részt. Ez 2013. október 18-án zárult le, az ünnepélyes díjátadóra 2013. november 7-én, a Vajdahunyad Várban került sor.

Idén a szakmai zsűri grafikai különdíjat is odaítélt Kalányos Dorottyának, az esztergomi gyermekotthon lakójánakakinek kézzel rajzolt virágmotívuma lenyűgözte a zsűri tagjait. A motívum jövőre a Főkert rendezvényein dizájnelemként lesz látható.
Budapesti Városüzemeltetési Központ
Kommunikációs és PR Igazgatóság
 
Főkert Nonprofit Zrt.
Marketing és PR Osztály

Hírek

RSS megtekintés