A Verseny utcában lesz a tranzitzóna

​A hatóságokkal való konzultáció után a Főpolgármester úgy döntött, hogy a Verseny utcába, Novák Tamás egykori piaca helyére fogják a tranzitzónát telepíteni. Konzultáltak a katasztrófavédelemmel, a korábban összeszokott csapat fogja berendezni a területet. Körülbelül ezer emberre készülnek fel.

A Főpolgármester elfogadta a civilek vezetőjének a javaslatát, hogy egy helyszín legyen, és azért nem akartak túl távol kerülni a pályaudvaroktól, hátha később mégis sikerül távozásra serkenteni a migránsokat. Ez a terület minden szempontból alkalmasnak látszik erre a funkcióra. Az új helyszín közelében nincsenek lakóházak, ezért is megfelelő.

Körülbelül két héten belül nyílik meg az új tranzitzóna, illetve zárnak be a régiek. Nem egyidejű lesz a nyitás és a bezárás, mert a Verseny utcai zóna megnyitása után a Nyugatinál lévő zónát pár napig még fenntartjuk tartalékképpen.

 

Országos, rendkívüli súlyú problémát kell megoldani. A rendészeti eszközök tekintetében a Fővárosnak nincsenek kompetenciái. A Kormány nincs könnyű helyzetben, amelynek ez ügyben tett erőfeszítéseit a Főpolgármester nagy egyetértésben támogatja. Határozott véleménye, hogy akik tudják igazolni, hogy háborús területről érkeztek, és valóban menekültek, azokat tovább kell engedni. Akik viszont ezt semmivel nem tudják igazolni, vagy bizonyítottan nem azok, azokat nem szabad beengedni az országba. A Főpolgármester teljesen egyetért a Kormánnyal, és maximálisan támogatja ezt az álláspontot.

Szűcs Somlyó Mária

kommunikációs igazgató

Kapcsolódó cikkek

A főváros nem elszállásolni kívánja a migránsokat, csak átmenetileg ellátni és együtt tartani őket - közölte Tarlós István főpolgármester hétfőn. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) szerint ártanak a budapestieknek azok, akik behatoltak az új, Verseny utcai tranzitzóna területére és bezárták a kapuját.
A Magyar Kormány azon fáradozik, hogy az EU tehetetlensége ellenére értelmezhető módon egyengesse az úgynevezett migránsproblémát. Budapest főváros vezetése és a Fővárosi Közgyűlés ennek sikere érdekében igyekszik – bár nem feladata – segítő lépéseket tenni.

Hírek

RSS megtekintés