Kollektív szerződéssel építi vissza kulturális dolgozói közalkalmazotti jogait a Főváros

Annak ellenére, hogy a közalkalmazotti törvény friss módosítása megfosztotta a közművelődési és közgyűjteményi intézmények dolgozóit közalkalmazotti státuszuktól, a fővárosi intézményekben a tervek szerint ezeken a területeken dolgozó 879 munkavállaló számára továbbra is biztosítottak lesznek a közalkalmazottival azonos jogok. Az intézkedésről tárgyalni fognak a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezetével. Az ágazati reprezentatív érdekképviselet előzetesen üdvözli a városvezetés szándékát. 

Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a fővárosi intézmények vezetőivel és a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezetével új kollektív szerződés létrehozásáról határoztak, döntés született arról is, hogy a kulturális szférában dolgozók számára létrehozzák a Budapest életpálya modellt.

Az intézményvezetők az egyeztetés során beszámoltak róla, hogyan küzdöttek meg a járványhelyzettel, munkatársaikkal hogyan vészelték át a lezárás időszakát, és milyen tervekkel készülnek az újranyitásra.

Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes megköszönte az intézményvezetők helytállását és a fegyelmezett viselkedést, a mögöttünk álló nehéz hetekben.

Hírek

RSS megtekintés