Felújítják, majd kulturális és közösségi térként újranyitják a Merlin Színházat

A magyar kultúra napján Budapest főpolgármestere és a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatót tartott a Városháza Gerlóczy utcai bejáratánál.

„Ha van szempont, amelyből Magyarország gazdag ország, az mindenképpen a kultúra. Irodalmunk, képzőművészetünk, zeneirodalmunk kincseket adott és ad ma is a hazánknak. Minden hatalom kötelessége teret adni a tehetségnek, megteremteni az alkotók szabadságát.” - hangsúlyozta Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere hozzátette, hogy a főváros vezetése elkötelezett a kulturális szabadság és sokszínűség megőrzésében.

„A politikusoknak nem az a dolga, hogy kánont szabjanak, hanem az a dolga, hogy teret nyissanak. Ezt a teret a szó szoros és átvitt értelmében is szeretnénk megnyitni”-  hangoztatta a főpolgármester.

Karácsony Gergely bejelentette, hogy a fővárosi önkormányzat komoly kulturális fejlesztéseket tervez a Városháza területén és a több mint tíz éve üresen álló Merlin Színház épületében.

A sajtótájékoztató helyszínén, a Városháza Gerlóczy utcai szárnyában a tervek szerint még az idei év második felében megnyílik a kortárs művészeteket befogadó Budapest Galéria. A megfelelő kiállítótér nélkül maradt gyűjteményt így Budapest belvárosában méltó körülmények között láthatja viszont a művészetszerető közönség.

Szegedy-Maszák Zsuzsanna, a Budapest Galéria vezetője fontosnak tartotta, hogy a műalkotások központi, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyszínre kerülnek, így a galériát a budapestiek könnyen megtalálhatják és látogathatják.

Hírek

RSS megtekintés