Indul a célzott, intenzív többlet patkányirtás Budapesten

A Főváros döntésének eredményeképpen célzott, intenzív többlet patkányirtás kezdődik Budapesten, a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen meghatározott tíz belső kerületben (I., V., VI., VII., VIII., IX., XIII., XIV., XIX., XX.)

Szerdán a legforgalmasabb pályaudvarok, közlekedési csomópontok (a helyszínek listája innen érhető el) speciális, teljes körű kezelésével indul a munka Budapesten. Ezt követően, a jövő héttől kezdődően az RNBH Konzorcium munkatársai az V., IX. és a XIII. kerület szennyvízcsatorna-rendszerében helyezik el az irtószert.

A szervezett irtási program további megvalósítása ütemezetten, szektoronként zajlik majd. A forgalom kisebb korlátozása érdekében akár hétvégén, illetve az éjszakai órákban is történhet munkavégzés. A szakemberek minden kezelt pontot kétszer visszaellenőriznek, és amennyiben még a második ellenőrzéskor is patkány-előfordulást állapítanak meg, úgy a kezelést a felszínre is kiterjesztik. Fontos tudnivaló, hogy a szakemberek a lakásokba munka közben nem mennek be, a lakóépületek egyes részeit (pl. belső udvar, pince) azonban szükség esetén kezelniük kell.

Arról, hogy az elkövetkezendő 8 hónapban mikor és hol történik majd beavatkozás, az érintett kerületi önkormányzatokkal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.

A programmal kapcsolatos lakossági tájékoztató anyagot innen töltheti le.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ nyilatkozata szerint egészségügyi járványhelyzet (vészhelyzet) nincsen, ilyen megállapításra csak a Nemzeti Népegészségügyi Központ jogosult.

 

Németh László

Városigazgatóság

Főosztályvezető