Változik a fogaskerekű közlekedése augusztus 1-jétől 10-éig

A 60-as villamos (fogaskerekű) 2018. augusztus 1-jén (szerdán) az első járatindulástól 10-én (pénteken) az utolsó járatindulásig a Városmajor és az Adonis utca között jár, mert a Mátyás király utcai átjárót lezárják halaszthatatlan karbantartás miatt. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, a korlátozás ideje alatt a térségben elsősorban a 21-es és 21A autóbusz használata javasolt. A Mátyás király út a Hollós út és a Költő utca felől is zsákutca lesz a fogaskerekű átjárójáig. A közúti forgalom számára a Mátyás király út a Hollós út  felől lesz megközelíthető.

A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy megállónál az Eötvös úton, a Karthauzi közt követően; a Művész út megállónál a Karthauzi utcában a Művész út torkolat után; Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállónál pedig a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött áll meg.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállónál a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött; a Svábhegy megállónál  az Eötvös úton, a Karthauzi közt követően áll meg.

A közúti átjáró lezárása miatt a 21-es, a 21A, 212-es és a 990-es autóbusz Széll Kálmán tér M; Boráros tér H, illetve Rákoskeresztúr, városközpont felé a Svábhegynél a Hollós út helyett a Diana utcában, a taxiállomás helyén áll meg.

Kerékpárszállítás

A 60-as pótlóbuszon forgalomtechnikai okok miatt midi autóbuszok közlekednek, ezen a járművön a kerékpárszállítás nem lehetséges. A térségben:

  • a 21-es és a 21A, valamint hétköznapokon a 212-es autóbuszon az Adonis utcától a Svábhegy; Normafa; illetve Csillebérc, KFKI végállomás felé;

  • továbbá a 212-es autóbuszon hétvégén változatlanul a teljes vonalon lehetséges a kerékpárok szállítása. 

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszra a fogaskerekűn érvényes normál díjszabás vonatkozik. A fogaskerekű, a pótló járat és a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz között történő átszállásoknál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra, vagy a fogaskerekűre történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Mivel a pótlásban a pótlóbuszon kívül a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz is részt vesz, ezért a vágányzár miatt kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükségessé válhat. Ilyen esetekben a már kétszer kezelt jegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés