Bemutatták a margitszigeti szökőkút multimédiás bővítését

Puskás Ferenc vetített képe a margitszigeti szökőkút vízpárafüggönyén

Tarlós István főpolgármester csütörtök este átadta a főváros első fénykertjét a Margitszigeten, ahol bemutatták a zenélő szökőkút multimédiás bővítését.

Tarlós István rövid beszédében elmondta, a margitszigeti szökőkút vízfüggönyén mostantól minden este magyar történelmi személyiségek és hírességek fotói jelennek majd meg, míg a sziget északi oldalán 100-140 éves fákat világítanak meg különböző formában. A főpolgármester úgy fogalmazott, remélik, hogy ezekkel a fejlesztésekkel sikerült újabb örömet szerezniük a budapestieknek és az idelátogatóknak.

A vízfüggönyre vetített animáció a zenei program részeként, a nyár végéig minden este 9 és 10 óra között látható, a sötétedés időpontjától függően.

A margitszigeti szökőkút multimédiás bővítéséről júniusi ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés. A kút vízgépészeti rendszerét egy speciális fúvókával egészítették ki, amely egy 30 méter széles és 10 méter magas, legyezőszerű „vízvásznat” hoz létre, amelyre nagy teljesítményű projektorral vetítenek multimédiás tartalmakat, animációkat.

A vetítést a jó képminőség biztosítása érdekében mindig a nézőközönséggel átellenes oldalról végzik a speciális vízfilmre, így a nézők a medence és a sziget Margit-híd felöli bejárata között tudnak elhelyezkedni. A vetítés 10x7 méteres képet alkot, melynek láthatósági szöge szemből nézve megközelítőleg 120˚. 

 

Kapcsolódó cikk

A margitszigeti zenélő szökőkút este
Megújult zenei programmal indul 2017. június 9-én (pénteken), délelőtt 11 órától a margitszigeti zenélő szökőkút. Medencéje 1.000 m2 alapterületű, 154 beépített fúvókája van, amelyeket összesen 227 színes lámpa világít meg. A szökőkút minden nap 11 és 21 óra között zenés fényjátékra adja elő megújult vízképét.

Hírek

RSS megtekintés