Sikeres TeSzedd akció a természetvédelmi területeken

​​​

​​A Fővárosi Önkormányzat, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata és a Főkert szervezésében a 2016. április 28-tól május 1-ig tartó időszakban a Kis-Sváb-hegyen, a Ferenc-hegyen, a Felsőrákosi-réteken és a Palotai-szigeten került megrendezésére az országos TeSzedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért akció.

A nagy lelkesedésnek idén is meg volt az eredménye és a sok önkéntesnek köszönhetően a természetvédelmi területeket sikerült szebbé, tisztábbá varázsolni. A program négy napja alatt a meghirdetett helyszíneken több mint 100 önkéntes összesen 435 zsák szemetet és 25 m3 nem zsákolható hulladékot gyűjtött össze, amelyet a Főkert NZrt. külön elszállított.

​​ Elszomorító, hogy a védett területekre még mindig milyen sok szemét kerül ki és meglepő, hogy a zöld hulladék, ami szintén károsítja az élőhelyeket gyakran a szomszédos kertekből kerül az erdőkbe. A sok bosszúságért azonban a természetkedvelőket nagyban kárpótolta a jó hangulat, a megtisztult területek jóleső látványa és a lépten nyomon elénk táruló tavaszi természet.

Szűcs Somlyó Mária

kommunikációs igazgató

Hírek

RSS megtekintés