Havazás: több mint 80 téli célgéppel dolgozik az FKF Nonprofit Zrt. a fővárosi utakon

Az FKF Nonprofit Zrt. egyik téli célgépe a nyolcvan közül takarítja el a havat Budapesten

Az FKF Nonprofit Zrt-nél ma reggel hat órától életbe lépett a legmagasabb készültségi fokozat, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat havazást prognosztizált. A csapadék megérkezésekor a társaság téli célgépei azonnal kivonultak.

Első ütemben az 1200 km hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést.  A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, M5-ös autópályák és a 2-es, 6-os, 10-es és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak. 

Munkavégzésünket nehezíti a -9 Celsius fok hideg, mivel a hintőanyag lassabban fejti ki olvasztó hatását. Kérjük, hogy aki teheti, ne induljon útnak autóval! A mellékutak havasak, csúsznak, ezért kérjük a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek! A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

A járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak kötelessége.

Budapesti Városigazgatóság Holding Zrt.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság

 

Hírek

RSS megtekintés