Megkezdték a téliesítési munkálatokat a parkokban

Budapest legnagyobb szökőkútja, a margitszigeti zenélő szökőkút november 1-jén működik utoljára az idei szezonban
A Főkert Nonprofit Zrt. munkatársai megkezdték a parkokban és közterületeken az ivó-, dísz- illetve szökőkutak elzárását, téliesítését.
 
Kevesen tudják, hogy a Főkert Nonprofit Zrt. nem csupán a Főváros kiemelt zöldfelületeinek, zöldterületek fenntartásával, megóvásával és fejlesztésével foglalkozik, hanem számos - épített környezeti elemként definiált - ivó-, dísz- és szökőkút üzemeltetéséért is felel. A szökő- és díszkutak esetében, a víz leengedése után, a karbantartásra szoruló alkatrészeket munkatársaik kiszerelik, majd a kút ismételt megnyitásáig megtisztítják, lefestik, megjavítják azokat.
 
A Főkert Nonprofit Zrt. városszerte 106 ivókutat, 23 db szökőkutat, valamint 32 db díszkutat kezel, melyek május elejétől-október végéig üzemelnek. Az általuk kezelt hagyományos és automata öntözőhálózatok téli lezárása és víztelenítése október 15-ével megkezdődtek. A kerti csapok csak azon területeken lesznek nyitva, ahol még tartanak az őszi növényültetési munkálatok, előreláthatólag november végéig. A hagyományos hálózatokról üzemelő ivókutakat és szökőkutakat  október 23-tól november 15-ig fokozatosan állítják le.
 
Budapest legnagyobb szökőkútja, a margitszigeti zenélő szökőkút november 1-jén működik utoljára az idei szezonban.
 
Budapesti Városigazgatóság Zrt.
Főkert Nonprofit Zrt. Marketing és PR Csoport
 

Hírek

RSS megtekintés