A Főkert 246 fát és 3550 cserjét ültet a fővárosi közparkokban

Fát ültetnek a Főkert munkatársai az I. kerületben

​A Főváros közparkjaiban a cserje-, park- és sorfaültetések november közepén kezdődtek és várhatóan december legelején fejeződnek be. Összesen 246 db fa, illetve 3550 db cserje fogja még zöldebbé, színesebbé tenni Budapest zöldfelületeit.

Társaságunk évről évre igyekszik a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő zöldterületek növényállományát pótolni, bővíteni és állapotát javítani. A városi fák alakítják a közterek, közlekedési útvonalak, parkok látképét, szebbé és egészségesebbé teszik környezetünket, mindennapi életünket. A fák jelentősége a városi légkörben is igen fontos, ugyanis a CO2 feldolgozó képességüknek köszönhetően csökkentik az üvegházhatást. Lekötik a szennyező anyagokat, javítják a klímát és a forgalmas utak mellett megvédenek minket a zajtól, gyökérzetük pedig elnyeli a járművek okozta rázkódások egy részét. 

Budapest kiemelten kezelt zöldterületeinek növényállománya sajnos számos káros behatásnak van kitéve. Egyrészt a városi klíma sem kedvező a növények optimális életfeltételeit tekintve, másrészt rendszeresek a helytelen parkhasználatból adódó egyéb károsodások, pusztulások is. Jellemző károsító okok még a téli sózás, a kitaposás, a szabálytalan parkolás vagy a vandalizmus.

A cserjeültetések többnyire meglévő, de hiányos állományok pótlását jelenti. A faültetések helyszíneinek tervezésekor figyelembe vesszük a közelmúltban történt fakivágásokat, fapusztulásokat, az önkormányzati és a lakossági kéréseket, illetve a szakembereink által összeállított középtávú faültetési stratégiai tervet is.

Budapesti Városigazgatóság Zrt.

FŐKERT Nonprofit Zrt. Marketing és PR Csoport

Hírek

RSS megtekintés