Ünnepélyes díjátadóval zárta gyermek- és ifjúsági pályázatait az FKF Nonprofit Zrt.

​Az FKF Nonprofit Zrt. 2015-ben is meghirdette az évek óta nagy népszerűségnek örvendő gyermekrajz- és szépírói pályázatát. A program lezárása alkalmából tartott ünnepségen, amelyre közel 300 vendéget, a pályázati nyertes gyerekeket és kísérőiket hívták el, részt vett Csontos István, az FKF vezérigazgatója, valamint a két zsűrielnök, Fábián Noémi és Csukás István.

A felhívásra ebben az évben rekordmennyiségű pályamű, több mint 950 rajz és közel 60 írásmű érkezett. A pályázat ezúttal „A csodálatos kukásautó” címet viselte, és a szervezők arra biztatták a gyermekeket, hogy engedjék szabadon fantáziájukat, és képzeljék el, milyen fantasztikus masinákkal tartanák tisztán a környezetüket. Az FKF Nonprofit Zrt. célja az volt, hogy pályázataival hozzájáruljon a tehetséges gyermekek, fiatalok képességeinek fejlesztéséhez, a programok révén pedig a környezettudatos gondolkodásra nevelje a felnövekvő generációkat.

A gyermekrajz-pályázaton az FKF Nonprofit Zrt. a kreatív és alkotni vágyó gyerekeknek adott teret, hogy megmutathassák, lerajzolhassák kedvelt járművüket, a kukásautót.  A pályázatra óvodás, alsós és felsős korosztályokban lehetett nevezni. Az alkotásokat a zsűri elnöke, Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budai Rajziskola tanára, valamint az FKF Nonprofit Zrt. edukációs csoportjának munkatársai bírálták el. A legjobb pályaműveket beküldő jelentkezők értékes díjakban részesültek. A három fődíjas pályázó kiemelt jutalma az, hogy felnagyított rajzuk egy-egy kukásautó mindkét oldalára felkerült.

A Szépírói pályázaton az írást kedvelő iskolások különböző műfajokban fogalmazhatták meg, hogy a „csodálatos kukásautó” hogyan szabadítaná meg a hulladéktól környezetünket. Az idei pályázaton az alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok különböző műfajokban elkészített munkáit Csukás István Kossuth-díjas író, valamint az FKF Nonprofit Zrt. edukációs csoportjának munkatársai bírálták el. A legjobb pályaművekből az FKF könyvet készített „A csodálatos kukásautó” címmel.

A gyermekrajz-pályázat fődíjasai:
Nagy Sára Katalin – óvodás korosztály
Móczó-Dányádi Luca – alsó tagozatos korosztály
Gereczi Veronika – felső tagozatos korosztály

A szépírói pályázat díjazottjai:
Alsó tagozat:
 
Koprivanacz Léna
Rózsahegyi Eszter
Rozmán Bence
 
Felső tagozat:
 
Kamuthy Flóra
Peresztegi Hanna
Szűcs Áron
 
Középiskolás:
 
Szücs Boglárka
Czibulya Boglárka Szimonetta

Hírek

RSS megtekintés