Összefogás a rongálók ellen

Ön sem engedné, hogy az autójában firkáljanak, ugye? Önnek sem tetszik, ha a buszon, villamoson vagy a metrón filcrajzok, tagek éktelenkednek?
 
A járművek tisztaságának megőrzése közös érdek, a firkálás, tagelés (amikor az elkövető saját szignóját gyorsan felviszi a felületre, bármilyen eszközzel) és graffitizés pedig általános probléma nemcsak a BKV, hanem az utasok számára. Folyamatosan újabb és újabb technikákat tesztelnek annak érdekében, hogy megvédjék a járművek tisztaságát, de így is jelentős költséget jelent a firkálás, az utasoknak pedig bosszúságot, kellemetlenséget okoz, hogy nem megfelelő tisztaságú járművekkel utaznak. A károk helyreállítására fordított összeg minden egyes forintját járműfejlesztésre, a szolgáltatás javítására fordíthatná a BKV.
 
Amikor legutóbb egy Alstom szerelvény ajtaját ismeretlen elkövető filctollal összefirkálta, a tettest a BKV szakemberei a helyszínen elfogták, a peronon szolgálatot teljesítő biztonsági őrök visszatartották, majd az V. kerületi rendőrkapitányság előállította. A rongálások akár tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetőek, valamint a károkozás mértékétől függően 30.000 – 270.000.000 forintig terjedő pénzbüntetés is kiróható az elkövetőre. A közös vagyon sérelmére elkövetett graffitizés megfékezéséhez közös összefogásra van szükség és a BKV meggyőződése, hogy ez eredményre vezethet.
 
A BKV minden esetben együttműködik a rendőrséggel és minden segítséget megad. Remélik, a jövőre vonatkozóan visszatartó erőt jelent, amikor a járműveken elhelyezett kamerák figyelik az utasteret.
 
A BKV az eddig alkalmazott módszereken kívül – kémjáratok közlekedtetése, mechanikai védelmi módszerek alkalmazása, szoros együttműködés a bűnüldöző hatóságokkal – újabb és újabb védelmi technikák, eszközök bevezetésével igyekszik megakadályozni a közvagyon folyamatos megkárosítását.
 
A rongálók kézre kerítéséhez azonban továbbra is összefogás szükséges, ezért kérik, akik érdemi információkkal segíthetik a rendőrség munkáját, jelentkezzenek a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívóján vagy a BKK Ügyfélszolgálat +36 (1) 3 255-255 telefonszámán, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A BKV ezúton köszöni meg a közreműködést és a segítséget az utasoknak, kollégáknak, a rendőrségnek, illetve mindenkinek, aki hozzájárult az elmúlt időszakban a rongálók kézre kerítéséhez.
 
BKV


 

Hírek

RSS megtekintés