Óriásvidrák érkeztek az állatkertbe

Ünnepélyesen megnyitották szerda délelőtt a Fővárosi Állat- és Növénykert Pálmaház mögötti területén az állatkert legújabb létesítményét, az óriásvidrák bemutatóhelyét. A beruházás közel 30 millió Ft-ból készült el.

A Fővárosi Állat és Növénykert fejlesztésénél a városvezetés egy szisztematikus koncepciót követ, melynek során a fő törekvés a múlt értékeinek megőrzése, a korszerű szakmai irányelvek alkalmazása az élővilág tudományos igényű bemutatásával  – fogalmazott az ünnepélyes átadáson Szentes Tamás főpolgármester-helyettes.

A 2014-es év első napjától augusztus utolsó napjáig 832770 fő látogatta meg az állatkertet. Ez majdnem 150 ezerrel több, mint a tavaly ugyanekkor mért látogatottság, az előző évek adataival összehasonlítva pedig évtizedes rekord is. Szentes Tamás hozzátette: várhatóan idén is egymillió fölött lesz az állatkert látogatóinak a száma, ezzel úgy tartja meg első helyét az ország legnépszerűbb kulturális és turisztikai látványosságai között, hogy még saját magához képest is tud fejlődni.

Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója az állatokat bemutató rendezvényen elmondta, hogy az állatkert már évek óta tervezte ennek az érdekes és ritka állatfajnak a bemutatását, a fejlesztések azonban csak most jutottak el odáig, hogy férőhelyeiket ki tudják alakítani.

Az állatkert vezetője arról is beszámolt, hogy nem az óriásvidrák érkezése az év legnagyobb szenzációja, mert még idén koalákkal bővül a fővárosi intézmény állománya.

A most érkezett óriásvidrák a faj európai állatkerti tenyészprogramja keretében Németországból, a duisburgi és a lipcsei állatkertekből érkeztek. A bemutatott három óriásvidra a Cora, Cumana és Alondra nevet kapta.

Hírek

RSS megtekintés