Tisza cipőket ajándékozott budapesti kisiskolásoknak Szentes Tamás

Ötven pár Tisza cipő büszke tulajdonosai lettek azok a gyerekek, akik a főváros kezelésében lévő intézményekben, önmagukhoz képest a legjobb eredményt mutatták fel a tanév végén. A cipőket a magyar gyártó felajánlásával, Szentes Tamás főpolgármester-helyettes adta át.
 
Hagyományteremtő módon adózott Budapest az Európa Sport és Egészség Nap előtt, miután a Tisza cipő gyártójának felajánlásával öt, a Fővárosi Önkormányzat által működtetett gyermekvédelmi intézmény, tíz-tíz hátrányos helyzetű tanulóját ajándékozta meg egy-egy pár Tisza cipővel.
 
Szentes Tamás főpolgármester-helyettes elmondta, hogy  a gyermekek kiválasztásánál fontos szempont volt az ajándékozó főváros számára, hogy a tanulók önmagukhoz képest a legjobb teljesítményt nyújtották az elmúlt félévben, valamint sok mozgással járó szabadidős tevékenységben vettek részt, és az intézmény közösségi életében példamutató aktivitást nyújtottak. Ez azért fontos - hangsúlyozta -, mert a jövő generációjának azt az értékszemléletet kívánjuk közvetíteni, amelyet magunk is példaértékűnek tartunk. Ezzel az nagyszerű, sportolásra ösztönző ajándékkal e magatartást kívánjuk erősíteni - tette hozzá. Felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy amennyiben jövőre is hasonlóan kimagasló eredményeket érnek el, szeretettel teli közösséget alkotva, akkor újra találkozhatnak majd ugyan ezen a napon, azaz az Európa Sport és Egészség Napon.
 
Az intézmények, ahol 10-10 tanuló megfelelt a szempontoknak: Budapest Főváros Önkormányzatának Általános Iskolai Kollégiuma (Tapolcsányi);  Budapest Főváros Önkormányzatának Hungária Kollégiuma és Általános Iskolája, Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium; Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégium; Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma.