TeSzedd 2014 - A Főkert is várja az önkénteseket

20 helyszínen, közel 1.500 főt vár május 9-11. között a Főkert Nonprofit Zrt. az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő TeSzedd! elnevezésű akció keretein belül.
 
A Főpolgármesteri Hivatal, a BVK Holding Zrt., a Főkert és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ munkatársai részt vesznek a „TeSzedd!  - Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióban, amelyet az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség szervez, idén negyedik alkalommal. A program célja környezetünk megtisztítása, az egyéni felelősség, az önkéntesség népszerűsítése és kampány a közterületi hulladék elhelyezés ellen. A főváros munkatársai idén a kis-sváb-hegyi kőfejtő sziklánál fognak szemetet szedni.
 
Újdonság idén, hogy külön csikkgyűjtő önkéntesek is munkához látnak majd, így nem csak a jól látható, nagyméretű szemetet szedik össze a fővárosi parkokban, hanem az eldobált cigarettacsikkeket is. A TerraCycle Magyarország – amely cég arról ismert, hogy a legextrémebb hulladéktípusokat is újrahasznosítja – idén is ingyen átveszi és feldolgozza az akció során összeszedett csikkeket.
 
A Főkert küldetésének érzi, hogy a budapesti zöldterületeket ne csupán fenntartsa, kezelje, hanem egy élhetőbb környezetet alakítson ki Budapest parkjaiban, és terjessze a környezettudatos látásmódot, ezért több központi helyszínen - mint például a Margitszigeten, a Városligetben, a Városmajorban, a Gellérthegyen, az Erzsébet téren, illetve az Andrássy úton - koordinálja majd a szemétszedést az idei TeSzedd! alkalmával is.
 
Az országos szemétszedési programba a Philip Morris Magyarország Kft. és a TATA Consultancy Services (TCS) kollégái is bekapcsolódnak. Az említett vállalatok munkatársai a Margitszigetet és az Andrássy utat fogják megtisztítani az eldobált cigarettacsikkektől.

További információ: 

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért http://szelektalok.hu/teszedd/
Let’s Clean Up Europe http://www.letscleanupeurope.eu/
 
Budapesti Városüzemeltetési Központ
Főkert Nonprofit Zrt.